Srna o Štimcu: 'To ne znači da je dobar trener!'

'Ne znam ga kao trenera. On je vrhunski komentator na televiziji, ali to ne znači da je dobar trener. To će tek demonstrirati.

13.7.2012.
11:05
VOYO logo

Nije tajna da su novi izbornik Igor Štimac i Darijo Srna veliki prijatelji, a sada će imati priliku profesionalno surađivati i u hrvatskoj reprezentaciji kojoj je primarni cilj odlazak na SP u Brazil.

"Igor je igrao ključnu ulogu u mojoj karijeri. On je moj drugi otac i savjetnik. Zajedno smo izabrali da odem u Šahtar, naš odnos je bio i uvijek će biti prijateljski, ali Štimac će prema svim igračima biti otvoren, srdačan, a ja sam tu da mu pomognem. Od mene puno očekuje. Međutim, mora se znati granica između prijateljstva i nužne hijerarhije između trenera i igrača. Treba držati kult reprezentacije", izjavio je Srna za Sportske novosti i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Normalno da zna reprezentaciju. Ako bude imao pitanja, pitat će i mene, ukoliko bude imao velika pitanja, nazvat će Slavena. Mi igrači smo tu da odradimo što bude od nas tražio. Zaslužio je šansu. Vjerujem u njega, ne govorim to zato što mi je prijatelj, on je fajter, to će dokazati. Iako ova momčad posjeduje sve što treba, samo mora nastaviti na dosadašnjim temeljima i učiniti da budemo još uspješniji. Prava smo klapa, to je bitno. Ne znam ga kao trenera. On je vrhunski komentator na televiziji, ali to ne znači da je dobar trener. To će tek demonstrirati. Sigurno ima znanje, vadio je Cibaliju i Zagreb od ispadanja i uvjeren sam da je dobar, da je najlogičniji i najbolji izbor. Mora iskoristiti šansu", smatra Srna, koji je prokomentirao i kritike nekih svojih suigrača koji su otvorili paljbu na bivšeg izbornika.

"Svaki igrač koji ne dobije priliku ima pravo biti nezadovoljan. I ja bih isto bio. I Niko Kranjčar i Eduardo da Silva su to rekli. Izjave Šimunića ne mogu komentirati. On je moj prijatelj, zreo čovjek od 34 godine. Treba respektirati stav svakoga od nas, svatko odgovara za sebe. Teško je biti igrač, a još zahtjevnije izbornik. Nemam se pravo miješati. Ja imam apsolutno drukčije mišljenje, zato što sam igrao. Još jednom ću ponoviti; milijun posto je sigurno da je u reprezentaciji perfektna atmosfera. Uostalom, da se dogodio bilo kakav ispad, ne bi ga se moglo skriti. Kao što se otkrila Fontana, Funtana i sve ostalo, tako bi bilo i u Poljskoj da je ičega bilo", tvrdi Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo