SRETNO MAJSTORE: /

Pogledajte kako je Barcelona čestitala rođendan Ivanu Rakitiću

Image
Foto: AFP/ADRIAN DENNIS

Aktualni španjolski i europski nogometni prvak Barcelona sastavila je i putem službenog YouTube kanala objavila rođendansku video-čestitku svom hrvatskom veznjaku Ivanu Rakitiću.

10.3.2016.
13:19
AFP/ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Ponajbolji hrvatski nogometaš rođen je na današnji dan prije 28 godina u švicarskom Möhlinu u kojem je napravio prve nogometne korake koje su ga 2007. godine dovele do hrvatske reprezentacije, a 2014. i do svlačionice Barcelone čiji je i danas član.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On napadače čini boljima

Prvi trofej u karijeru podigao je u dresu Basela (Kup u sezoni 2006/07), osladio se kao kapetan naslovom najbolje momčadi Europske lige sa Sevillom (sezona 2013/14), pri čemu je bio dio idealne momčadi natjecanja i najbolji igrač finalne utakmice, a onda krenuo u još uvijek nezaustavljivu berbu trofeja u dresu katalonskog velikana. Pet klupskih i niz osobnih priznanja sakupio je odtad hrvatski veznjak koji i u ovoj sezoni igra nadahnuto i korisno za momčad čiji je član udarnog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojke od šest golova i četiri asistencije ne kazuju dovoljno o njegovoj korisnosti za momčad koliko u prilog njegovim igrama ide činjenica da je riječ o nesebičnom igraču sredine terena koji brine da napadački trojac Lionel Messi-Luis Suarez-Neymar savršeno funkcionira u svojim improvizacijama i uigranim akcijama.

Može ono što trojac ne može

"Oni imaju potrebnu slobodu jer su najbolji i mi to trebamo maksimalno iskoristiti. Naravno da i oni vole znati da iza njih stoje najbolji igrači, da imaju najbolju moguću podršku. Normalno je da s kvalitetama koje imaju pretrče manje od nas ostalih. Svatko u momčadi ima svoju ulogu. Ne mogu driblati kao Neymar, pucati kao Messi, nisam snažan kao Suarez… ali mogu napraviti druge stvari u kojima oni nisu tako dobri", rekao je jednom prilikom Rakitić.

Koji to i dokazuje iz utakmice u utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo