DINAMO U TRI LUDE MINUTE POTOPIO HAJDUK: / Zagrepčani uvjerljivo slavili u prvom derbiju sezone

Image
Foto: PIXSELL

U 4. kolu HNL-a Dinamo je u prvom derbiju sezone slavio protiv Hajduka 3-1 (1-0) i preuzeo vodstvo na ljestvici.

6.8.2017.
20:52
PIXSELL
VOYO logo

DINAMO - HAJDUK 3-1

DINAMO (4-2-3-1): Livaković - Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks - Moro, Antolić (k), Soudani, Ćorić, Fernandes - Hodžić

Klupa: Zagorac, Doumbia, Henríquez, Rrahmani, Gojak, Olmo, Mățel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK (4-3-1-2): Stipica - Juranović, Nižić (k), Carbonieri, Memolla - Radošević, Savvas, Hamza - Vlašić - Said, Ohandza

Klupa: Letica, Bosančić, Futács, Kožulj, Šehić, Fomitschow, Jandrek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Ćorić (8.), 1-1 Nižić (64.), 2-1 Olmo (77.), 3-1 Soudani (80.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi derbi novog prvenstva donio je veliku pobjedu Dinama koji je u samo dvije minute u završnici utakmice s dva gola slomio Hajduk. Zagrepčani su bili bolja momčad u prvom dijelu kada su golom Ćorića došli do prednosti, a Hajduk je odigrao odlični dio prvi dio drugog dijela, kada je kapetan momčadi Nižić izjednačio na 1-1. Pobjedu su Dinamu ipak donijeli Olmo i Soudani golovima u 78. i 80. minuti, pa je Hajduk je pretrpio prvi poraz u sezoni.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

BOYSI I TORCIDA ZAPALILI DERBI: Zagrebački i splitski ultrasi sjetili se palih hrvatskih sinova

Image

BOYSI I TORCIDA ZAPALILI DERBI: Zagrebački i splitski ultrasi sjetili se palih hrvatskih sinova

Modri poveli već u 8. minuti

Dinamo je bio opasnija i bolja momčad u prvom dijelu, a poveo je već u 8. minuti nakon smušenosti Radoševića i Carbonieria, što je iskoristio Ante Ćorić koji je izašao sam ispred Stipice i uspio pogoditi mrežu.

MARIO CVITANOVIĆ RASPLAKAO SE NA PRESICI: ‘Nisam nikad mislio da ću ovako zaplakati’

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukova najbolja prilika za gol uslijedila je u 35. minuti kada je Stojanovič nespretno zakačio loptu, a Livaković dobrom intervencijom spasio autogol. Tri minute kasnije Fernandes puca glavom s osam metara, a Stipica to hvata.

Hajduk je prvo poluvrijeme završio bez udarca na vrata, no već u drugoj minuti novoušli Futacs pogađa gredu nakon prodora i ubacivanja Ohandze. Puno bolja igra Hajduka isplatila se u 64. minuti kada je nakon udarca s kuta kapetan Splićana Zoran Nižić ostao potpuno sam i udarcem glavom u padu probija Livakovića za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađar Futacs teže ozlijedio koljeno

U 71. minuti je teže ozlijedio koljeno Mađar Futacs, a u 78. minuti Danny Olmo donosi opet prednost Dinamu. Španjolac je bez krzmanja opalio s 20 metara i pogodio sami donji lijevi kut vrata Splićana.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 80. minuti novi gol Dinama - Fernandes se sjurio prema kaznenom prostoru, dodao Henriquezu čiji udarac Stipica blokira, da bi potom El Hilal Soudani prihvatio odbijenu loptu i lako pogodio mrežu za konačnih 3-1.

Dinamo vodi s 10 bodova, Rijeka ima 9 i utakmicu manje, a Hajduk je tek peti sa sedam bodova. Utakmicu je na stadionu Maksimir prati 15.000 gledatelja, a sudio je Zebec iz Cestice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

ZAVRŠILA JE UTAKMICA U MAKSIMIRU - Dinamo je svladao Hajduk s 3-1!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 2 - Umjesto Fernandesa, u igri je Tongo Doumbia. To mu je službeni debi u modrom dresu.

90' - Tri minute je sudačka nadoknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - GOOOL, ČINI SE KAKO JE HAJDUK - GOTOV! Hajduk je potpuno potonuo u svega tri minute, strijelac je sad Hilal Soudani! Fernandes se sjurio po lijevoj strani u polukontri, Henríquez je pokušao zabiti iz odbijene lopte pa se sudario sa vratarom bijelih Stipicom, a Soudani je na kraju pospremio loptu pod prečku.

77' - GOOOL - Olmo, nogometaš koji je u igru ušao u drugom dijelu, 25 minuta nakon je zabio za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - GOOOL - Hajduk je izjednačio na 1-1 golom kapetana Zorana Nižića! Kakav gol Hajdukova stopera, ostao je sam kao duh na drugoj stativi nakon kornera s desne strane i pogodio kroz ruke Livakovića. Zaspala je Dinamova obrana, koja je u prvom poluvremenu bila na visokoj razini. Koncetrirana i dinamična...

52' - Ćorić izlazi iz igre držeći se za preponu, mijenja ga mladi Španjolac Dani Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Kakva šansa za Hajduk, najbolja prilika na susretu za bijele! Futács je pogodio prečku. Tek što je ušao umjesto Saida, Mađar je pogodio prečku s nekoliko metara udaljenosti. Torcida se prima za glavu, malo je nedostajalo za slavlje usred Zagreba.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Dinamo je u prvom dijelu bio bolja momčad, Hajduk ne može parirati modrima. Zadnja linija Dinama je koncetrirana, a Hajduk može zaprijetiti tek preko sjajnog Vlašića i bokova.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Hajduk niti jednom nije uspio zaprijetiti modrima u prvom dijelu.

39' - Smirila se kiša, ali tamni se nebo, spustit će se oluja, to je sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Fernandes je, na ubačaj Ćorića iz kuta, bio najviši u skoku, ali Stipica je to obranio. Fernandes sad i prije nego što je otišao u Tursku, dva su različita nogometaša.

35' - Prva Livakovićeva intervencija, i to zbog nespretne reakcije Benkovića koji je loptu nakon slobodnjaka Hajduka poslao pod prečku svog gola. Dinamov golman bio je spreman i izbacio je loptu u korner.

27' - "Moja domovina, moja domovina, ima snagu zlatnog žita, ima oči boje mora, moja zemlja Hrvatska", ori se na Maksimiru povodom 22. obljetnice Oluje iz grla nekoliko tisuća torcidaša koji su smješteni na jugu. Boysi, s druge strane, itekako su glasni i svjedočimo pravoj navijačkoj borbi na tribinama - glasnicama!

26' - Fernandes tuče iz voleja iskosa s ruba kaznenog prostora, Juranović blokira u korner.

25' - Otvorilo se nebo iznad Zagreba. Čini se da je počela ta oluja koja se najavljivala.

16' - Opet pogreška Antolića. Kapetan Dinama još je jednom poklonio loptu Hajduku, sreća njegova što je Benković bio priseban i čisto startao na Ohandzu. Dinamo je bolji u uvodu utakmice, Hajduk je samo dvaput ušao u protivničku polovicu.

11' - Antolić je odigrao lošu loptu prema natrag, uzeo ju je Vlašić i sjurio se prema Dinamovom golu, ali Sigali ga je stigao zatvoriti i spriječiti udarac prema golu.

Galerija

8' - GOOOL - Ante Ćorić je zabio za 1-0. Izašao je Ćorić sam na Stipicu i matirao ga. Lecjaks je sve napravio kako treba, dobro je vidio Hodžić Ćorića koji nije imao milosti prema Stipici. Radošević je išao loviti Lecjaksa, pogriješio je u tome i omogućio Ćoriću zicer koji je ovaj iskoristio. Ovo je drugi gol za Ćorića u prvoj hrvatskoj ligi ove sezone. Dinamova 'desetka' donosi modrima vodstvo!

7' - Čini se kako su najavljivane prognoze toćne. nebo iznad Zagreba sve je tamnije, počeo puhati i jak vjetar.

5' - Prvi žuti karton na večerašnjoj utakmici zaradio je igrač Hajduka Juranović.

2' - U Zagrebu se sprema velika oluja, nebo nad Maksimirom sve je tamnije.

1' - U momčadi Dinama je pet igrača koji su igrali u derbiju prošle sezone na proljeće, u kojem je Hajduk slavio s 2-0.

1' - POČINJE 80 OBRAČUN DINAMA I HAJDUKA. Modri imaju prvi napad. Izveli su loptu na centru.

18.42 - Prema većini najava ovo bi trebao biti neizvjestan derbi, a Dinamo sigurno želi osvetu jer Hajduk je slavio u njihovom posljednjem međusobnom okršaju i to u travnju na Maksimiru kad je Hajduk slavio 2-0.

18.00. Objavljeni su i sastavi za večerašnju utakmicu.

17.47 - Što se tiče navijača, veliki broj Torcide dolazi u Zagreb pa je policija od ranog jutra na nogama. Brojne policijske snage raspoređene su na Lučkom gdje čekaju dolazak navijača Hajduka, ali i Dinama, iz svih dijelova Hrvatske. Policija će navijače prepratiti do stadiona.

17.17 - Modri nemaju nikakvih problema s izostancima igrača, prema riječima trenera Marija Cvitanovića, ali ima s - igrom. Dinamo se mučio kod Odda u Norveškoj i teškom mukom izborio prolazak u play-off Europske lige, a u prošlom kolu HNL-a remizirao je s rezervnom momčadi Osijeka. Novo slabo izdanje izazvalo bi dodatnu zabrinutost kod navijača i u upravi kluba. Modrima treba pobjeda nad Hajdukom.

17.00 - Hajdukovci su se u prijepodnevnim satima prošetali oko Doma sportova uz pratnju interventne policije.



Rijeka možda je prvak, Osijek je možda najveći hit HNL-a, ali nema veće utakmice u hrvatskom nogometu od sudara Dinama i Hajduka. Pogotovo u situaciji kad su obje momčadi bodovno poravnate. Pa, koliko god se radilo tek o početku prvenstva.

HAJDUK U OZBILJNIM PROBLEMIMA UOČI DERBIJA! Protiv Dinama bez pola momčadi: ‘Idemo na pobjedu’

Utakmica Dinama i Hajduka pravi je praznik nogometa.

Zagrepčani i Splićani imaju po sedam bodova uz dvije pobjede i remi, a gosti stižu gotovo bez pola momčadi uoči velikog europskog ispita protiv engleskog Evertona u play-offu. Dinamo, pak, nakon Hajduka u Europi čeka sraz sa starim znancem, Skenderbeuaom.

Vječna borba između dva velika rivala, splitskog Hajduka i zagrebačkog Dinama pravi je praznik hrvatskog nogometa. Rivalstvo koje je počelo u ožujku 1913. godine kad je tadašnji Građanski pobijedio Hajduk 3-2, a nastavilo se u nezaboravnim derbijima u Jugoslaviji i nakon raspada bivše države. Dinamo je do sada slavio 89 puta, Hajduk ostvario 67 pobjeda, a 54 puta bilo je neodlučeno.

Na tribinama se očekuje oko 15.000 gledatelja, a Hajduk će imati veliku podršku jer stiže i 2.500 Torcidaša, kako bi podržali momčadi u nikad izjednačenijem derbiju. Stoga, ovo novo poglavlje sudara Dinama i Hajduka, barem iz navijačke perspektive, ima sve predispozicije biti sjajno. Međutim, Splićani su u problemima. I to ozbiljnim...

Image
Foto: PIXSELL

31.05.2017., stadion NK Varazdin, Varazdin - Finale hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Soudani. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hajduk je u Zagreb doputovao bez pola momčadi. Trener bijelih Joan Carrillo tako, protiv Dinama u nedjelju neće moći računati na usluge Ercega, Lopeza, Pešića, Tudora, Grbića i T. Bašića. Radošević je doputovao u hrvatski metropolu, a Španjolac se nada kako će biti spreman za nastup od prve minute, dok će Tudor pauzirati još dva tjedna.

Dinamo se Hajduka - ne boji!

Sve navedeno ozbiljan je hendikep za Hajduk protiv momčadi koja se, barem ako ćemo suditi prema jučerašnjim riječima Marija Cvitanovića iz Zoološkog vrta u Zagrebu, bijelih uopće ne boji. Cvitanović je poprilično samouvjeren, ne podcijenjuje Hajduk, respektira ga, ali svjestan je kvalitete svojih igrača koji, ruku na srce, protiv Oddsa u Skienu, osim brojnih promašaja, nisu baš puno pokazali. Čast iznimkama poput Fernandesa i Soudanija.

DINAMO PRIREDIO ZANIMLJIV DOGAĐAJ:

Spomenuti dvojac je na nivou, posebno probuđeni Fernandes koji, od kad se vratio u Maksimir s polugodišnje posudbe u Turskoj u Adanasporu, sjajno odrađuje sve zadano na treninzima i pristupa susretima kako i dolikuje jednom profesionalnom nogometašu i igraču Dinama. Čileanac je do sad u momčadi modrih pokazao najviše, igra preporođeno i on će večeras biti najjači adut zagrebačkog sastava.

Image

03.08.2017., stadion Poljud, Split - Druga utakmica 3. pretkola UEFA Europske lige, HNK Hajduk - Brondby IF. Slavlje na kraju utakmice. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kad govorimo o Hajduku i Cvitanoviću, valja se prisjetiti jednog zanimljivog trenutka koji neseli spitske navijače. Iako je ovo sasvim druga priča. Naime, najveća pobjeda u povijesti HNL-a datira iz sezone 1993/94. kada je Hajduk na svom Poljudu svladao velikogorički Radnik s nevjerojatnih 10-0.

A zanimljivo, u tom je dvoboju za goste zaigrao (svih 90 minuta) i današnji trener Dinama - Mario Cvitanović. Bila je to bivšem reprezentativcu 33. prvoligaška utakmica, a Radnik se te sezone očekivano oprostio od prvoligaškog društva.


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo