NA IZLAZNIM VRATIMA / Nijemci pišu o velikoj čistki u Bayernu: Odlazi pet velikih zvijezda, upitna budućnost i mladog Vatrenog

Image
Foto: Profimedia

Najtrofejniji njemački klub već je krenuo rješavati kadrovsku križaljku za iduću sezonu.

3.5.2023.
12:01
Profimedia
VOYO logo

Bayern vodi veliku bitku za naslov njemačkog prvaka s Borussijom Dortmund, a klupsko vodstvo slaže igračku križaljku za novu sezonu. Među glavnim ‘arhitektima‘ su glavni klupski operativac Oliver Kahn, sportski direktor Hasan Salihamidžić, trener Thomas Tuchel i planer momčadi Marco Neppe.

Image
'JEDNOSTAVNO I NEOČEKIVANO' /

Trener Bayerna potezom na treningu iznenadio zvijezdu kluba: 'Mislim da ga ne poznaje dovoljno dugo za ovo'

Image
'JEDNOSTAVNO I NEOČEKIVANO' /

Trener Bayerna potezom na treningu iznenadio zvijezdu kluba: 'Mislim da ga ne poznaje dovoljno dugo za ovo'

I laicima je jasno kako Bayernu nedostaje klasni napadač nakon odlaska Roberta Lewandowskog u Barcelonu, te se u kontekstu njegova nasljednika spominju dvojica 24-godišnjaka, Francuz Kolo Muani iz Eintrachta te Nigerijac Victor Osimhen iz Napolija. Isto tako, traži se i defenzivni vezni, ‘šestica‘.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odlasku pet velikih zvijezda

Njemački dnevni list Bild spominje i igrače iz aktualnog kadra, te ističe kako je hrvatski reprezentativni branič Josip Stanišić pod upitnikom za sljedeću sezonu. Stanišić je ponikao u klupskoj akademiji, 23 su mu godine i ima ugovor do 2026. godine. Problem je u tome što ne igra kod novog trenera Tuchela, pa bi mogao biti upućen na posudbu.

Istodobno će klupski čelnici pokušati u klubu zadržati 27-godišnjeg francuskog desnog beka Benjamina Pavarda koji je u ponedjeljak svratio na kavu u Salihamidžićev ured. Konkretnih razgovora o produljenju još nije bilo, no čini se da je Pavard sad ipak spremniji za razgovore o tome nego prošle zime, kad se spremao na odlazak u Chelsea ili Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bild se osvrnuo i na ostale igrače koji bi mogli napustiti klub. Među njima je i Joao Cancelo koji je posuđen iz Manchester Cityja, 70 milijuna eura odštete ipak bi bilo previše za 28-godišnjeg portugalskog beka.

Na izlaznim vratima mogao bi se naći senegalski napadač Sadio Mane koji ove sezone nije ispunio očekivanja, a kandidat za prodaju je i Serge Gnabry, osobito nakon neodobrenog odlaska na Fashion Week u Pariz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvjesno je da na kraju sezone po isteku ugovora odlazi nizozemski branič Daley Blind, a novu bi sredinu mogao potražiti i nezadovoljni marokanski bek Noussair Mazraoui.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo