HNL proljeće /

Sprema li se preraspodjela snaga u HNL-u: Srpski milijarder nakon engleskog kupuje i hrvatskog prvoligaša?

Image
Foto: profimedia.hr

Hrvatski je klub proteklih nekoliko sezona promijenio nekoliko stranih vlasnika, a španjolska je korporacija do sad uložila ozbiljne novce u izgradnju njegove financijske stabilnosti

11.2.2022.
16:34
profimedia.hr
VOYO logo

Srpski milijarder, šahovski velemajstor i medijski mogul Dragan Šolak je prošlog mjeseca šokirao regionalnu javnost nakon što je završio posao te kupio respektabilnog engleskog prvoligaša Southampton. Najnovija vijest je da je 'bacio oko' i na hrvatskog prvoligaša Istru, prenose Sportske novosti.

Istru 1961 su posljednjih sezona strani investitori prebacivali iz ruke u ruku pa su tako mijenjali Rusi, Amerikanci i naposljetku Baski, no pulski klub do sad nije imao pretjerane rezultatske koristi od tih suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Sve se više priča... /

Pogledajte što je Fernando Torres poručio Perišiću nakon susreta s juniorima Hajduka

Image
Sve se više priča... /

Pogledajte što je Fernando Torres poručio Perišiću nakon susreta s juniorima Hajduka

Vješto su izbjegavali ispadanje iz najvišeg ranga, a tek prošle godine su iskočili iz okvira plasmanom u finale Kupa gdje je Dinamo bio ipak prejak.

Sudeći prema navodima SN-a Istru bi trebao otkupiti Šolakov fond sa švicarskom adresom te tako postati dio milijarderovog konglomerata koji do sad čini medijsko carstvo, već spomenuti premierligaš te još neki poslovni subjekti iz drugih sektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu prva investicija u Puli

Šolaku je Pula, navodno, u fokusu jer već ima neke tvrtke u gradu, a po svemu sudeći planira i dodatne investicije. Srpski milijarder je tamo već izgradio trgovački centar, a prema istom izvoru, planira gradnju filmskog studija, hotela i poslovnog kompleksa.

Istra je trenutno u vlasništvu baskijske grupacije Baskonia – Alaves koja je u protekle tri godine uložila više od 10 milijuna eura u sanaciju kluba te ga vide kao dugoročan projekt. Ipak revoltirani su time što im grad ne dozvoljava izgradnju kampa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo