Renovacija stadiona / Split u mukama: Ne mogu sami financirati obnovu Poljuda, radi se o ogromnoj cifri

Image
Foto: PU splitsko-dalmatinska

Cijena projekta obnove Poljuda iznosi vrtoglavih 148 milijuna kuna. Većinski vlasnik stadiona je Grad Split, a oni nemaju sredstava kako bi sami obnovili stadion.

23.2.2022.
20:49
PU splitsko-dalmatinska
VOYO logo

Split i Hajduk ozbiljno razmišljaju o renovaciji Poljuda, koji služi kao dom najboljeg dalmatinskog nogometnog kluba. Kako stoje stvari, plan je obnoviti krov i betonsku armaturu.

Cijena projekta obnove Poljuda iznosi vrtoglavih 148 milijuna kuna. Većinski vlasnik stadiona je Grad Split, a oni nemaju sredstava kako bi sami obnovili stadion. Samim time, prijavili su se za sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne uspije li Split dobiti financijsku injekciju iz tog fonda, planiraju izvući novce iz fondova Europske unije. Zamjenik splitskog gradonačelnika, Antonio Kuzmanić, komentirao je situaciju za Dalmacija News.

"Grad Split morat će neovisno o bespovratnim sredstvima hitno intervenirati na nekim dijelovima stadiona te ćemo u rebalansu morati osigurati neka sredstva. Iznos je prevelik da bi Grad Split sam investirao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo i Plan B i Plan C, koji bi ipak možda malo odgodili sanaciju. Kako i vidite, ne stojimo samo na jednoj opciji, već razmatramo i pripremamo sve varijante. Bilo kako bilo, spremni smo na sve situacije i spremni smo za sve prilagodbe modela financiranja."

Poljud je izgrađen za potrebe Mediteranskih igara 1979. godine, a stadion je pretrpio mnoga oštećenja. Novi projekt će sigurno dignuti već nezaboravno iskustvo na Poljudu na razinu više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo