Splićani iznenadili Zagrepčane: 'Nismo došli nikog provocirati'

Hrvatski i islandski navijači okupirali su Maksimir unatoč kišnom vremenu, a na stadionu ih je oko 20.000.

19.11.2013.
15:59
VOYO logo

Od oko 14 sati na Trgu bana Jelačića počeli su se skupljati hrvatski navijači koji su spremni za odlučujući dvoboj za SP protiv Islanda. Nekoliko skupina navijača iz raznih dijelova Hrvatske prošetalo je u dobrom raspoloženju centrom Zagreba, a oko 18 sati rijeka navijača krenula je put Maksimira. Zajedno, Hrvati i Islanđani kojih je na utakmicu stiglo čak 1200.

Sve je počelo okupljanjem na Trgu. Najistaknutije društvo stiglo je iz Babine Grede, koje je nasred Trga skandiralo 'Vukovar i Ante Gotovina'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vesela je u Zagreb stigla i ekipa iz Splita, koja je gradom prošetala u Hajdukovim obilježjima, no to im nitko nije zamjerio. Kako su nam rekli, nemaju namjeru provocirati navijače Dinama:

"Brzo ćemo se mi presvući, nismo došli nikog provocirati već zajedno sa svim Hrvatima navijati za Vatrene", rekao nam je jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Maksimir je došlo oko 20.000 navijača, koji su od prve minute Vatrene dočekali ovacijama. Na istočnoj tribini je razvijen veliki transparent "Tisuću generacija noćas ne spava", a nakon vodstva Hrvatske u 28. minuti izbornik Niko Kovač dobio je ovacije.

Procjenjuje se da je na večerašnju utakmicu stiglo čak 1200 Islanđana. Među njima su i Johan Inki i Aurtni Ror. I u islandskim se redovima još uvijek se priča o prošlotjednoj utakmici bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je na kraju ispao dobar rezultat ako pogledate cijelu utakmicu. Imalo smo igrača manje 40 minuta i nije nam se svidio sudac jer mislimo da je sve odluke koje su bile na granici sudio u korist Hrvatske. Ali ako pogledate cijelu sliku, mislim da je to bio dobar rezultat za nas".

A što se tiče večerašnje utakmice, dva islandska navijača daju diplomatski odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će večeras biti gusto, sigurno će biti uzbudljiva utakmica vjerojatno i dramatična. Nadam se najboljem. Siguran sam da će biti golova večeras. Rezultat: 1:1. I Island u Brazilu".

Naravno, hrvatski navijači se ne slažu. Nisu prevalili kilometražu kao Islanđani, ali u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"2:0 za Hrvatsku, Mandžo i Olić. Došli smo iz Cavtata odnosno Konavala. Ima nas 30. Reprezentacija nas sad treba i treba doći popuniti stadion. Bit će odlična atmosfera i neka momci pokažu da smo prava reprezentacija'', poručuju navijači.

Utakmica starta večeras u 20.15, a iz policije nije stigla nikakva informacija o eventualnoj posebnoj regulaciji prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo