Splićani ispustili pobjedu protiv Lučkog

Šibenik je u 19. kolu prvenstva svladao Zadar, dok je Cibalia bila bolja od Karlovca. Istra je pobijedila Varaždin, dok je Split na samom kraju susreta ispustio pobjedu protiv Lučkog.

3.3.2012.
17:59
VOYO logo

Što im je teže, čini se da bolje igraju! Drugoga objašnjenja za renesansu nogometaša Šibenika u proljetnom dijelu hrvatske nogometne lige jednostavno nema.

Nakon što su u prošlom kolu na domaćem terenu svladali Inter, sad su u susjedskom derbiju u gostima bili bolji od Zadra 1:0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Željko Malčić iz kaznenog udarca u 37. minuti nakon što ga je u šesnaestercu srušio vratar domaćih Gluić. Novom pobjedom Šibenik je sve bliže zoni spasa, dok su Zadrani tik iznad opasne zone. Zanimljivo, iako je utakmicu u Stanovima trebao suditi Dalibor Mlakar, on se na zagrijavanju ozlijedio, pa je zviždaljku preuzeo četvrti sudac Fran Jović. Šibenska se formula očito ne može primijeniti na nogometaše Karlovca. Njima je teško, ali i gube. Nakon domaćem poraza od Dinama, Karlovčani su izgubili i na gostovanju u Vinkovcima od domaće Cibalije 0:2. Oba pogotka zabio je Mladen Bartolović, prvi u 33. minuti iz kaznenog udarca, a drugi u 84. za konačnih 2:0. Varaždinci su poletjeli na nekoliko sati, kad im je privremeno skinuta suspenzija, ali ih je prizemljila domaća Istra pobijedivši družinu iz baroknog grada 2:1. Povela je Istra u 23. minuti preko Bellea, no Varaždin je do odmora izjednačio zahvaljujući Dominiku Glavini koji je bio strijelac u 40. minuti. No, u 78. minuti Istra lomi otpor gostiju i golom Milića dolazi do tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split, kojeg je u vodstvo doveo Dražen Jelić u 38. minuti, je protiv Lučkog već bio nadomak pobjede, a onda je u 87. minuti topovskim udarcom Buden s tridesetak metara svladao Vukovića i postavio konačnih 1:1 (1:0). Zagrepčani idu kući sretni, bod je bod, a Split nastavlja svoju crnu seriju. Ovo mu je, naime, peta utakmica bez pobjede.

Cibalia - Karlovac 2:0 Istra - Varaždin 2:1 Zadar - Šibenik 0:1 Split - Lučko 1:1 Inter - Slaven Belupo 0:1 Zagreb - Hajduk 2:4 Dinamo - Osijek 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo