Splićani će nakon punih 14 godina opet doživjeti čudo!

Splitski navijači će, po svemu sudeći, 3. lipnja ove godine na Poljudu gledati tek četvrtu kvalifikacijsku utakmicu hrvatske reprezentacije.

28.3.2011.
23:03
VOYO logo

Nevjerojatno zvuči podatak da je Split dosad bio domaćin samo triju kvalifikacijskih utakmica hrvatske reprezentacije. Još 1995. godine kad je protiv Italije odigrano 1:1 u izlučnom natjecanju za odlazak na EURO u Engleskoj, te u ožujku davne 1997. godine kada je Hrvatska u četiri dana odigrala dvostruki program kvalifikacija. Prvo je igrala 1:1 protiv Danske, a onda je opet kiksala, 3:3 protiv Slovenije.

Upravo je taj susret odigran 2. travnja 1997., na kojem se hat-trickom proslavio Slovenac Primož Gliha, bio i posljednja prilika splitskih navijača da u natjecateljskoj utakmici bodre svoje ljubimce, a od tog dana Splitu je bacana 'prašina u oči' dodjeljivanjem prijateljskih utakmica sa zvučnim protivnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno je HNS nekim čudom pokrenuo inicijativu da se neke kvalifikacijske utakmice za EURO 2012. odigraju u Splitu i to će se, prema svemu sudeći, konačno i dogoditi jer je Grad Split pristao na organizaciju utakmice s Gruzijom, koja se u sklopu kvalifikacija za odlazak na EP 2012. godine treba odigrati 4. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslali smo pismo Hrvatskom nogometnom savezu u kojem potvrđujemo spremnost organizacije utakmice s Gruzijom. Napomenuli smo da bi bilo dobro, ali da nije uvjet, da se odmah dodijeli organizacija još jedne utakmice. Za sve tehničke detalje brinut će se Hajduk", izjavila je splitska dogradonačelnica Anđelka Visković.

Sada se čeka odgovor HNS-a, ali, s obzirom na to da je inicijativa o utakmici s Gruzijom u Poljudu in krenula iz Rusanove, ne bi trebalo biti dvojbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će, prema svemu sudeći, Hrvatska svoju najvažniju utakmicu kvalifikacija, jer dvoboj s Gruzijom spada u red onih 'biti ili ne biti', igrati u Poljudu. Posljednju kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska je u Splitu igrala davne 1997. godine, a do sada u Poljudu još nije pobijedila. Evo idealne prigode da se sruši ružna tradicija i da Hrvatska učini korak naprijed prema EURO-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo