NET.HR NA FINALU LIGE PRVAKA: /

Atmosfera je bila uzavrela, hrvatske zastave bile su u zraku, a Real je dobio strašnu pomoć

Image
Foto: AFP

Nogometni velikani Real Madrid i Juventus (20.

3.6.2017.
18:53
AFP
VOYO logo


20:45 - Spektakl kreće. UŽIVO GA PRATITE OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOĆNI REAL OPET PRVAK EUROPE: /

Modrić i Kraljevi za povijest! Pregazili Juve i postali prva momčad koja je obranila naslov u Ligi prvaka

Image
MOĆNI REAL OPET PRVAK EUROPE: /

Modrić i Kraljevi za povijest! Pregazili Juve i postali prva momčad koja je obranila naslov u Ligi prvaka

20:30 - Počela je svečanost otvorenja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19:55 - Nepunih sat vremena ostalo je do početka spektakla u Cardiffu. Navijači su u dobroj mjeri već zauzeli svoja mjesta na stadionu i s nestrpljenjem očekuju utakmicu za najvažniji europski klupski trofej.

Galerija

19.18 - A netko je očito malo umoran...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.53 - Kakva je pomoć stigla Zidaneu u Cardiff. Michel Salgado, Figo, Mijatović, Rául, Roberto Carlos, Karembeu i Seedorf došli su dati podršku Francuzu s kojim su stvarali povijest. Kakva su to imena bila, kakav skup velikana...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO IZ CARDIFFA, NET.HR NA FINALU LIGE PRVAKA: Dame i gospodo, spremite se, večeras imamo sastanak s poviješću

18.45 - Iz Cardiffa s Milennium stadiona javio se i naš reporter Saša Ibrulj.

17.30 - Kako se i najavljivalo, krov stadiona Millenium u Cardiffu bit će zatvoren. Naš reporter Saša Ibrulj na to kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.41 - Deseci tisuća navijača talijanskog prvaka Juventusa od jutra kruže oko stadiona u Cardiffu gdje se večeras u finalu Lige prvaka sastaju Real Madrid i Juventus a mnogi nose dresove hrvatskog napadača Marija Mandžukića i hrvatske zastave.

'Mandžukić nam se sviđa jer je ratnik'

“Mandžukić nam se sviđa jer je ratnik”, rekao je Hini Cristina Gentinetta koja je s prijateljem stigla iz Torina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Zbog hrvatskog 31-godišnjeg reprezentativca nosi hrvatsku zastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I Pjaca je dobar no volimo Mandžukića”, dodao je njen prijatelj.

Image
Foto: AFP, ALBERTO PIZZOLI

Do 15 sati nisu zabilježeni incidenti

Mario Mandžukić je stigao u Juventus iz Atlético Madrida u ljeto 2015. a prošli mjesec je produžio ugovor do ljeta 2020.

“Drago nam je zbog toga jer je fantastičan igrač”, rekao je novinar Juventusovog radija u hostelu pored stadiona. Novinar nosi crno-bijeli dres s Mandžukićevim imenom i potpisom. Napadač s brojem 17 na leđima postigao je ove sezone 10 golova u 47 utakmica a osam puta je asistirao.

Navijači Juventusa i Real Madrida okupljaju se oko stadiona a do 15 sati nisu zabilježeni incidenti. Policijske kontrole su pojačane i detaljne zbog terorističke prijetnje pa se na ulazima u hotele i hostele pregledavaju rezervacije i dokumenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.07 - Sjajna atmosfera vlada na ulicama Cardiffa. Za sada ne dolaze informacije o nikakvim izgredima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15.52 - Ako penali budu odlučivali pobjednika ovog dvoboja, onda ćemo među izvođačima Reala vidjeti i Luku Modrića. Ugledna talijanska Gazzetta dello Sport tvrdi da i Zidane i Allegri imaju spremnu petoricu igrača koji će na sebe preuzeti odgovornost. Ako dođe do lutrije jedanaesteraca, za Real Madrid će pucati Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Toni Kroos, Luka Modrić i Karim Benzema. S druge strane, pucat će Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Miralem Pjanić, Dani Alves i Sami Khedira.

14.49 - Luka Modrić i Miralem Pjanić vodit će veliku bitku na sredini terena. Evo malo i statističke usporedbe ova dva uistinu velika majstora današnjeg nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.28 - Kako se bliži veliko finale Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa na stadionu Millenium, tako je nogometna groznica zavladala u prijestolnici Walesa, kao i kod navijača oba kluba, te svih onih koji će na bilo koji način prisustvovati ovom spektakularnom srazu za povijest. Jedna fotografija postala je viralna na društvenim mrežama. Navijač Juventusa (ili Reala, ne zna se) krenuo je na finale u dresu Marchisija. Međutim, ništa ne bi bilo čudno da ispod nije dres kapetana Real Madrida Sergija Ramosa. Malo čudno, ali i simpatično. Nepoznati navijač sigurno će se radovati večeras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14.10 - Kako se bliži finale sve je uzbudljivije. A evo kako to izgleda u avionu s navijačima koji putuju u Cardiff.

13.10 - Pitanje svih pitanje je hoće li Bale zaigrati večeras od prve minute u svom Cardiffu. Čini se kako bi ovo mogla biti njegova posljednja utakmica u dresu Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.33 - Javio se i bivši legendarni ukrajinski napadač Andrej Ševčenko, koji zna kako je to osvojiti naslov prvaka Europe. Peti najuspješniji golgeter u povijesti europskih natjecanja s 67 golova je 2003. s Milanom podignuo trofej najbolje momčadi Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Otkako je 1992. godine startala Liga prvaka niti jedan klub nije obranio naslov prvaka. Real Madrid sada ima priliku postati prvi i tako postaviti još jedan rekord.

Sa 11 europskih naslova i 14 finala već drži rekorde. Juventus će pak u Cardiffu nastupiti u svom devetom finalu, a lovi treću krunu.

LEGENDA REALA UPOZORAVA ŠPANJOLCE: ‘Mandžukić? Taj može trčati tri dana i tri noći’

Real i Juve ukupno nastupili u čak 22 finala

Bit će to sudar divova koji su ukupno nastupili u čak 22 finala pri čemu su jednom igrali međusobno i to 1998. u Amsterdamu. Pobijedio je Real 1-0 golom Predraga Mijatovića u 66. minuti. Juve je tada predvodio Zinedine Zidane, čiji dres je nosio pet godina, no nije uspio. Baš kao niti godinu dana ranije protiv Borussije Dortmund. Slavni Francuz sada će biti na drugoj strani i drugoj ulozi, kao trener.

SPEKTAKL U CARDIFFU:

"Trenuci poput poraza u Amsterdamu su teški, ali su dio nogometne karijere i moraš ih prihvatiti i krenuti dalje. U svakoj karijeri ima lijepih i ružnih trenutaka. Sretan sam jer sam kasnije u dresu Reala osvojio Ligu prvaka, a prošle godine i kao trener," kazao je 'Zizou'.

Navijači Kraljeva nade polažu u Ronalda

Za junaka amsterdamskog finala Predraga Mijatovića nema dvojbe tko je favorit u subotu.

"Juventus je gubitnička momčad u Ligi prvaka, a Real Madrid ne gubi u finalima", rekao je Crnogorac dodavši:

"Real je u prednosti jer ima bolju i kompletniju momčad."

KAPETAN REALA JE JASAN: ‘Potrudit ću se da Higuan ne bude dobar u finalu’

Navijači 'Kraljevskog kluba' najviše očekuju, naravno od Cristiana Ronalda. Sjajni Portugalac je ove sezone zabio 40 golova u svim natjecanjima, a od toga deset u Ligi prvaka. No, u četvrtfinalu i polufinalu, protiv Bayerna i Atletico Madrida, zabio je čak osam pogodaka.

HRVAT JE KRVARIO ZA MOMČAD:

"Juventus je odlična momčad, ali isto vrijedi i za nas. Previše poniznosti nije dobro, moramo pokazati karakter i tko je najbolji. Imam osjećaj da ćemo odigrati odličnu utakmicu i na kraju slaviti," poručio je Ronaldo dodavši:

"Nakon osvajanja španjolskog prvenstva osjećamo veliko samopouzdanje i sada imamo prigodu osvojiti duplu krunu, te obraniti naslov prvaka Europe i tako ući u povijest Lige prvaka."

GLASUJTE U VELIKOJ ANKETI NET.HR-A: Prognozirajte neizvjesno finale koje je podijelilo nogometni svijet

Juve ove sezone već osvojio dva trofeja

U suparničkim redovima također, ne skrivaju samopouzdanje i vjeru u pobjedu.

"Stvarno smo jaki i sanjam da ćemo osvojiti naslov. To bi bilo nevjerojatno," kazao je Miralem Pjanić.

ZNA OD KOGA PRIJETI NAJVEĆA OPASNOST: Zvijezda Juventusa se posebno pribojava hrvatskog maestra

Juve je ove sezone već osvojio dva trofeja - prvenstvo i kup, a ima priliku postati tek drugi talijanski klub s 'trostrukom krunom'. To je uspjelo jedino Interu u sezoni 2009/10.

"Do sada smo osvojili dva trofeja, ali idemo i po treći. Finale je uvijek velika bitka protiv snažnog protivnika. Real je branitelj naslova iza kojeg je sjajna sezone, ali i oni imaju svoje slabosti, a mi ćemo ih pokušati iskoristiti. Pobijedit će momčad koja će imati bolji dan."

‘ON MOŽE SVAKOM UNIŠTITI KARIJERU’: Luka Modrić kad primi loptu suparničke igrače čini smiješnima

Na putu do finala Juve je u 12 utakmica zabio 21, a primio svega tri gola, dok je Real bio daleko efikasniji sa 32 pogotka, ali je primio 17. Do sada su odigrali 18 međusobnih susreta u Ligi prvaka. Obje momčadi imaju po osam pobjeda, a dvaput je završeno neodlučenim rezultatom. U fazi na ispadanje igrali su sedam puta. Juve je slavio četiri, a Real tri puta, no 'Kraljevski klub' je dobio jedini finalni međusobni ogled.

Bez Luke i Marija nemoguće je zamisliti momčadi Reala i Juventusa

Za Hrvatsku je finale u Cardiffu zanimljivo zbog nekoliko detalja. Bez Luke Modrića i Marija Mandžukića nemoguće je zamisliti momčadi Reala i Juventusa ove sezone. Upravo će se jedan od njih dvojice upisati u knjige rekorda hrvatskog nogometa.

Ukoliko Real Madrid obrani naslov prvaka Europe, Modrić će postati prvi hrvatski nogometaš koji se tri puta uspeo na krov Europe, dok bi u slučaju trijumfa Juventusa, Mandžukić postao prvi hrvatski nogometaš koji je s dva različita kluba bio pobjednik Lige prvaka nakon što je već slavio s Bayernom.

Mateo Kovačić će priliku čekati na klupi, dok se Marko Pjaca i dalje nalazi izvan stroja zbog ozljede koljena.

MODRIĆ NAJAVIO FINALE LIGE PRVAKA: Riječi kapetana

Dodajmo kako će Hrvatska petu sezonu uzastopce imati pobjednika Lige prvaka. Seriju je započeo Mario Mandžukić 2013. u pobjedi Bayerna protiv Borussie Dortmund (2-1). Mandžukić je u slavlju Bavaraca igrao do sudačke nadoknade, a u 60. minuti je zabio za vodstvo bavarskog sastava.

Godinu dana kasnije naslov prvaka je osvojio Real Madrid i Luka Modrić. 'Kraljevski klub' je u finalu nakon produžetaka pobijedio gradskog suparnika Atletico 4-1. Modrić je igrao svih 120 minuta, a upravo je Luka asistirao za Realov gol u 90. minuti za izjednačenje na 1-1 i produžetke.

Finale će se igrati pod krovom

Prije dvije godine slavio je Ivan Rakitić u dresu Barcelone. Katalonski velikan je u finalu slavio protiv Juventusa 3-1, a Rakitić je postigao vodeći pogodak na utakmici u 4. minuti, postavši tek drugi Hrvat koji je zabio u finalu Lige prvaka nakon Mandžukića. Rakitić je postao i prvi hrvatski nogometaš koji je s dva različita kluba osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu nakon što je u najmasovnijem eurokupu slavio u dresu Seville 2014.

Prošle sezone naslov prvaka Europe osvojili su Luka Modrić i Mateo Kovačić. Real je u reprizi finala iz 2014. ponovo bio bolji od Atletico Madrida. Ovoga puta nakon izvođenja jedanaesteraca. Utakmica je završila 1-1, a nakon kaznenih udaraca bilo je 5-3 za Real. Modrić je odigrao cijeli susret, dok Kovačić nije nastupio.

Finale Lige prvaka ući će u povijest bez obzira na ishod utakmice. Naime po prvi put finale najelitnijeg nogometnog natjecanja igrat će se pod krovom. Potvrđeno je da će krov na stadionu u Cardiffu biti zatvoren nakon dogovora s lokalnim vlastima. Ovakva odluka donesena je nakon terorističkog napada u Manchesteru u kojem je poginulo 22 ljudi. Vlasti u Velikoj Britaniji postrožile su kontrole pa će tako i krov biti zatvoren.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo