milijuni u osijek / Spas nogometnog kluba Osijek: prodan prijatelju mađarskog premijera Orbana!

U Osijeku više ništa ne bi trebalo biti isto, barem kada je u pitanju nogomet, jer su posrnuli ponos grada NK Osijek i službeno preuzeli novi vlasnici

12.2.2016.
19:07
VOYO logo

Dva potpisa i prodaja NK Osijeka i službeno je završena. 

"Mi smo danas kupili klub, ali ga nismo kupili sebi, kupili smo ga svim građanima grada Osijeka, svim ljubiteljima nogometa. Niti Lorinc niti ja ne možemo uzeti klub i donijeti ga u gradove u kojima živimo", rekao je Ivan Meštrović, vlasnik i predsjednik Uprave NK Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meštrović i njegov mađarski partner, poduzetnik i prijatelj mađarskoga premijera Viktora Orbana - klub su kupili za sto tisuća eura. Potpisom na ugovor preuzeli su i 19 milijuna kuna duga te obećali uložiti po dva milijuna eura svake godine.

"Voljeli bismo obnoviti stadion kako bi gledatelji mogli uživati na utakmicama. A što se tiče kluba, željeli bismo ga dovesti među prva tri u hrvatskoj nogometnoj ligi", rekao je Lorinc Meszaros, vlasnik NK Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad je briga ostanak u prvoj ligi. Pa su odmah predstavljena i nova/stara pojačanja. 

Pojavio se u Osijeku i Zdravko Mamić - i u svom stilu više puta remetio ceremoniju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ovaj drugi gradonačelniče, jedan vama, jedan njima".

"Vidim da si se puno toga naučio u Remetincu", uzvratio mu je Ivan Vrkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef HNS-a Davor Šuker predvodio je Osijekove legende. 

"Želim što više osmijeha, dragih dana. Bit će i poraza. Nogomet su i pobjede, i neodlučene i izgubljene utakmice. I baš zbog toga vam želim svu sreću", rekao je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad pričam s pozicije igrača, nikad o tome nismo razmišljalI da li je klub privatni ili javni, ovakav ili onakav. Klub se voli i za njega se igra i za njega se daje sve", rekao je Goran Vlaović, bivši reprezentativac i igrač NK Osijeka.

Na ceremoniji građani nisu bili, ali prodaju najdražeg kluba pozdravljaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači će razmišljati o igri, a ne hoće li dobiti plaću. Bivši reprezentativac Robert Jarni godinama radi za mađarskog poduzetnika na njegovoj Puškaš akademiji.

"Mislim da će dobiti jedan potreban mir i sve ono što im je dosad falilo – to je neizbježna financijska situacija, gdje će biti potpuno mirni i moći će se posvetiti samo radu", rekao je Jarni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A bijelo-plavi odsad će se voditi,  najavila je nova uprava, kao moderna europska tvrtka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo