ŠPANJOLCI OTKRILI VELIKU ISTINU: / 'Enrique želi Srnu u Barceloni, ali postoji jedan problem'

Image

Već se dulje vrijeme španjolskim medijima piše o senzacionalnom transferu bivšeg kapetana Hrvatske Darija Srne u Barcelonu.

1.1.2017.
19:38
VOYO logo

Desni bek Šahtara iz Donjecka trebao bi tako privremeno pokrpati tupu na desnom beku koja je nastala odlaskom Danija Alvesa u Juventus. Za sada je tu poziciju drži veznjak Sergi Roberto, dok je Luis Enrique gotovo u potpunosti odustao od Aleixa Vidala.

Hoće li Srna zaista doći u Barcelonu trebalo bi se navodno znati već sljedećeg tjedna. Naime, katalonski Sport piše će odluka biti donesena kroz dva ili tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, dodaju kako je mogući transfer Srne podijelio stručni stožer i vodstvo kluba. I dok prvi smatraju da bi 34-godišnjak zbog velikog međunarodnog iskustva bi dobro pojačanje, vodstvo kluba je rezervirano jer ne žele riskirati. Upitna im je, naime, financijska strana ugovora.

Srna bi u Barcelonu došao besplatno, ali je sporna njegova velika plaća od četiri milijuna eura što nije u skladu s proračunom kluba. Međutim, Sport piše da je Srna spreman prihvatiti smanjenje plaće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato, Barcelone ogroman dio budžeta troši na plaće igrača, a po pravilima fair playa za njih ne smije izdvojiti više od 70 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro slijedi potpisivanje novog ugovora s Linelom Messijem, a prema najavama Argentinac bi mogao zarađivati i preko 30 milijuna eura godišnje. Također, red na obnovu ugovora čekaju i Andres Iniesta te Ivan Rakitić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, u Barceloni su svjesni da uskoro moraju donijeti odluku o pojačanju na desnoj strani.

Trenutno bi, navode Katalonci, Srni mogli platiti 50 posto aktualnih primanja što je jedini način da mu ponude željeni ugovor na godinu i pol dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srnin dolazak, niače, povezan je direktno sa sudbinom Aleixa Vidala. Ako Hrvat dođe on mora otići, ali je problem što za sada Barca nema ponuda za njega.

Stoga je odluka na klubu hoće li uz pomoć svoje mašinerije pronaći Vidalu klub i dovesti Srnu ili će pričekati do ljeta kako bi riješili pitanje desnog beka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo