ŠOK NAD ŠOKOVIMA ZA ŠPANJOLCE: / Izbornik Furije dobio otkaz dan prije početka SP-a!

Image
Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Španjolska dva dana prije početka Mundijala nema izbornika

13.6.2018.
12:08
AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
VOYO logo

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije, Julen Lopetegui, službeno je smijenjen samo dva dana prije početka SP-a. U dramatičnom obratu, koji je malo tko očekivao, Španjolska je od statusa jednog od favorita za naslov bačena u potpuni kaos, te će bez izbornika dočekati otvaranje Svjetskog prvenstva.

Lopetegui je jučer objavio kako će nakon Svjetskog prvenstva preuzeti Real Madrid i raskinuti ugovor sa Španjolskim nogometnim savezom, a njegova odluka izazvala je burne reakcije u reprezentativnom taboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni španjolski izbornik nakon Svjetskog prvenstva će preuzeti klupu Real Madrida

Samo dan nakon što je i službeno objavljeno da će Julen Lopetegui preuzeti klupu europskog prvaka Real Madrida nakon Svjetskog prvenstva, u redovima španjolske reprezentacije nastala je velika drama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Barcelone nisu ništa znali

Naime, izvori iz Španjolske govore kako je Luis Rubiales, novi predsjednik Španjolskog nogometnog saveza, razmišljao o ekspresnom otkazu sadašnjem izborniku, te da su ga ljudi bliski njemu morali odgovarati od te ideje. Razlog svemu je vrijeme kada je objavljeno Lopeteguievo imenovanje od Kraljevskog kluba. Španjolski mediji tvrde da je imenovanje, samo dva dana prije utakmice između Španjolske i Portugala, bilo otprije poznato igračima Madrida, ali ne i onima Barcelone, tako da je situacija izazvala razdor u svlačionici Furije. Igrači Blaugrane tako se osjećaju posebno pogođeno, jer nisu ništa znali o budućnosti svog izbornika.

Imenovanje je trebalo biti objavljeno tek nakon prvenstva

Britanski Independent dodaje kako je Real planirao imenovanje držati tajnim do kraja Mundijala, ali je informacija došla do jednog od igrača Madridovih rivala (s obzirom na to da je sedam igrača reprezentacije iz Barcelone i Atletica, teško je reći kojeg), te su Madrid i Lopetegui iznimno objavili imenovanje, bojavši se da informacija ne procuri tijekom nastupa Španjolske na prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Postoji način na koji se ponaša u ovakvim situacijama'

Predsjednik španjolskog nogometnog saveza, Rubiales, bio je ogorčen jer je, kako sam tvrdi, saznao o Lopeteguijevom imenovanju za Realovog trenera pet minuta prije službene presice. "Pregovori su se dogodili bez znanja Španjolskog nogometnog saveza. Saznali smo pet minuta prije presice. Postoji neki način ponašanja u ovakvim situacijama", objasnio je svoju odluku Rubiales. Izgleda da je odlučila činjenica da Lopetegui, kao španjolski izbornik, svoje pregovore s Madridom tajio od saveza, te ih obavijestio o svemu istodobno kada i medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo okrenuti leđa svojim idealima. Situacija je jako teška, ali Savez je bio primoran donijeti ovu odluku. Nismo imali izbora", zaključio je predsjednik. Favoriti za preuzimanje Furije tijekom Svjetskog prvenstva su Fernando Hierro, španjolski sportski direktor, i Albert Celades, izbornik U21 reprezentacije, budući da je Rubiales rekao da će pokušati mijenjati "što je manje moguće".

U svakom slučaju, španjolski pohod na povratak svjetske krune nije mogao početi u gorem okruženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo