Šok na livadi: Specijalci upali Boysima u kamp!

10.4.2011.
22:02
VOYO logo

Kao što su i najavili, Dinamovi navijači ujedinjeni u borbi protiv vladajuće garniture Zdravka Mamića počeli su u nedjelju od 18 sati prosvjed ispod zapadne tribine maksimirskog stadiona. Smjestili su se na livadi kod spomenika BBB-ima poginulima u Domovinskom ratu, gdje su trebali mirno prosvjedovati sve do utorka u 18 sati, kada počinje Skupština Dinama.

No, unatoč činjenici da je skup bio uredno prijavljen, policija je nešto poslije 22 sata banula u kamp. Više desetaka pripadnika specijalne i interventne policije stiglo je nenadano, pješice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je legitimiranje navijača, te privođenje predsjednika Kluba navijača BBB-a Tome Glušića, koji je ujedno i organizator prosvjeda, te još nekolicine navijača. Sve je, po prvim informacijama, prošlo bez incidenata, a prosvjed je nastavljen, uz policijsko upozorenje o 'poštivanju javnog reda i mira'.

U svakom slučaju, ovo je jedan od najneobičnijih navijačkih prosvjeda na našim prostorima. Pod zapadnu tribinu stiglo je u nedjelju oko stotinjak BBB-a, sa šatorima i drugim priručnim sredstvima za dvodnevni život, doslovno na cesti. Dečki su Mamiću velikim transparentom poručili: 'Nećeš razbojniče!', u kojem je sublimirana i glavna misao navijačkog pokreta koji već mjesecima bojkotira Dinamove utakmice. Tomo Glušić, predsjednika Kluba navijača BBB-a, i još dvojica Dinamovih navijača M. S. i N. H. T. privedeni su u nedjelju navečer pred maksirskim stadionom zbog sumnje za napad na Z. M. (42).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Z. M., također navijač zagrebačkog nogometnog kluba, ali ogranka Sesvetske Hvidre, prijavio je trojicu privedenih za napad koji se, rekao je, dogodio u nedjelju popodne na školskom igralištu OŠ Ivana Gorana Kovačića u Sesvetama. Trojica su ga istukla i nanijela mu lakše tjelesne ozljede, tvrdi Z. M. Akciju su organizirale Udruga navijača kluba Dinama i Klub navijača Dinama, koji su dobili podršku građanske udruge Zajedno za Dinamo, a dva njihova najvažnija zahtjeva su i dalje ista:

1) Želimo da Zdravko Mamić ode iz kluba i da udruga građana NK Dinamo konačno počne funkcionirati u skladu sa zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2) Tražimo da članovi kluba imaju pravo sudjelovanja u biranju tijela kluba, kao što je slučaj u mnogim ponajboljim europskim klubovima i kao što nalaže naš Zakon o udrugama.

Boysi su uz to poručili:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U slučaju da udruga građana NK Dinamo ne počne djelovati i poslovati u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske i ne udovolji zahtjevima tisuća svojih članova, bit ćemo prisiljeni blokirati rad kluba svim legalnim sredstvima."

Inače, po anketi portala sportski.net, više od 70 posto naših čitatelja podržava borbu navijača za odlaskom Zdravka Mamića iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201104080600006 arti-201104090122006 arti-201104100176006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo