SMRT MLADOG HAJDUKOVCA: / Tuga u Splitu i BiH! Torcida se emotivnom porukom oprostila od dječaka

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Torcida se na emotivan način oprostila od mladog igrača Hajduka, jedanaestogodišnjeg Mirze Topalića koji je jučer pokopan u Sarajevu.

20.12.2016.
14:05
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Jedan od najvećih nogometnih talenata susjedne države Mirza Topalić (11) preminuo je u petak, 16. prosinca, nakon što je izgubio tešku bitku za život. Dječaku je 2015. dijagnosticiran tumor na mozgu, međutim operacija i oporavak koji je uslijedio nisu mu na kraju pomogli. Zloćudna bolest uzela je svoj danak i zavila u crno Poljud, Split i Bosnu i Hercegovinu.

U Sarajevu su ga, svojedobno, posjetili i suigrači, uoči jedne od utakmica razvili su mu i transparent podrške “Hajduk uz Mirzu’’, no nažalost - prije nekog vremena pao je u komu, iz koje se više nikad nije probudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPLIT I HAJDUK ZAVIJENI U CRNO: Mladi nogometaš izgubio najtežu životnu bitku

Na turniru Jaska proglašen najboljim igračem

Topalić je prije Hajduka igrao za NK Šampion Junior, a 2013. na turniru Jaska u Jastrebarskom, proglašen je najboljim igračem. Isto tako, Mirza je s Hajdukom bio i na turniru u Fažani, na kojem je zabio lijep gol Dinamu, no nije igrao završnicu turnira zbog visoke temperature.

U Sarajevu pao u nesvijest

Nakon povratka u Split trebali su putovati na još jedan turnir, no pozvali su oca da dođe po Mirzu jer mu temperatura nikako nije padala. Kasnije su čuli da je u Sarajevu pao u nesvijest, da mora na pretrage, koje su potvrdile sumnje da nešto nije u redu, piše 24 sata. Mirza je hitno poslan u Zagreb, gdje mu je dijagnosticiran tumor na mozgu, dr. Josip Paladino hitno ga je operirao, nakon čega se dječak počeo oporavljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mirza tiću bili, sad si gori za Hajduk se moli'

Humanitarni klub navijača Hajduka Bilo srce prije desetak dana uplatio je donaciju akciji “Ili jesmo ili nismo’’ u ime dječaka Mirze Topalića, čije će se ime tako naći na trećem dresu Hajduka u sljedećoj sezoni, a i Torcida je prikazala svoj transparent za hrabrog Mirzu uz poruku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mirza tiću bili, sad si gori za Hajduk se moli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo