I Liverpool i Barcelona potvrdili najveći transfer ovog ljeta

Nakon tjedan dana nagađanja stigla je i službena potvrda oba kluba, Liverpoola i Barcelone, da urugvajski nogometaš Luis Suarez napušta Englesku i seli u Španjolsku.

11.7.2014.
14:17
VOYO logo

Oba su kluba na svojoj službenoj internetskoj stranici potvrdila ovaj transfer, koji će Barcelonu koštati 81 milijun eura.

"Klub je napravio sve što je mogao da zadrži Luisa... No u konačnici smo teška srca odlučili da mu ostvarimo veliku želju da zaigra u Španjolskoj, točnije Barceloni", rekao je menadžer Liverpoola Brendan Rodgers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liverpool je napravio sve, ali igrati u Španjolskoj, gdje živi obitelj moje supruge, je dugogodišnji san i ambicija. Vrijeme je za odlazak", rekao je Urugvajac, koji se nalazi pod FIFA-inom suspenzijom od četiri mjeseca zbog grizenja talijanskog reprezentativca Chiellinija na Svjetskom prvenstvu.

Suarez će idućeg tjedna obaviti potrebne liječničke preglede u Barceloni, nakon čega će potpisati petogodišnji ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U redovima Barcelone urugvajski nogometni reprezentativac Luis Suarez nosit će dres s brojem 9 na leđima. No, donedavni igrač Liverpoola neće moći imati veliko predstavljanje na Camp Nou poput prijašnjih zvijezda koje su potpisivale za klub.

Naravno, brani mu to FIFA-ina četveromjesečna suspenzija na klupskoj razini koja mu je izrečena zbog griženja Giorgija Chiellinija na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suarez ne samo da nema pravo treniranja sa suigračima tijekom četveromjesečne suspenzije nego nema pravo niti pristupa travnjaku Camp Noua. Barcelonini navijači koji su se nadali da će Suarez na predstavljanju tehnicirati na Camp Nou poput Zlatana Ibrahimovića, Cesca Fabregasa, Alexisa Sancheza ili Neymara, koji su to činili posljednjih godina, tako će ostati razočarani.

Suarezovo će predstavljanje biti obavljeno na press-konferenciji u sobi pod nazivom "Auditorium 1899" koja je smještena u blizini Barçinog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo