'IZGUBIO SAM OKLADU' / Slovenski izbornik uoči Portugala: 'Zrelost mojih igrača uvijek me iznenadi'

Image
Foto: Profimedia

Slovenija je ove godine, uz Gruziju, tipičan primjer manje reprezentacije koju su od početka svi otpisali. Engleska je u skupini C odnijela prvo mjesto s 5 bodova, a Slovenci su s jednakim brojem bodova kao i Danci (3) i tri remija izborili osminu finala

29.6.2024.
11:39
Profimedia
VOYO logo

Matjaž Kek ispisao je povijest i slovensku reprezentaciju doveo do prve nokaut faze velikih natjecanja. U osmini finala Europskog prvenstva u Njemačkoj čeka ih težak okršaj protiv Portugala, što će ujedno biti najveći test u Kekovoj karijeri. Nekadašnji trener Rijeke, a danas uspješan izbornik Slovenije, razgovarao je sa slovenskim Sportklub.

Image
STIGLO OBJAŠNJENJE /

UEFA otkrila zašto Nizozemac ide kući: 'Više volimo da suci vide pojedine situacije...'

Image
STIGLO OBJAŠNJENJE /

UEFA otkrila zašto Nizozemac ide kući: 'Više volimo da suci vide pojedine situacije...'

"Osjetio sam da su dečki spremni za ovo, plasman u osminu finala smatramo zajedničkim uspjehom. Svi su zaslužni, od igrača i stručnog stožera, do fizioterapeuta, liječnika, ekonomista, cijelog menadžmenta... Izgledalo je kao da su momci znali da će se nešto dobro dogoditi, toliko su vjerovali u prolaz da nisu bili iznenađeni kad smo ga ostvarili. Nitko nije pakirao kofere prije utakmice s Engleskom," rekao je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija je ove godine, uz Gruziju, tipičan primjer manje reprezentacije koju su od početka svi otpisali. Engleska je u skupini C odnijela prvo mjesto s 5 bodova, a Slovenci su s jednakim brojem bodova kao i Danci (3) i tri remija izborili osminu finala. Na četvrtom je mjestu s dca boda bila Srbija.

"Imao sam okladu s našim novinarima. Obećao sam im ručak ako prođemo skupinu, i to sam i ispunio. Drago mi je da sam izgubio okladu, ali ubuduće se neću kladiti," našalio se Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je važnost oporavka nakon što su u drugoj utakmici protiv Srbije primili gol za 1-1 u posljednjim trenucima. Posebno je pohvalio jednu karakteristiku svoje momčadi.

"Prije svega smo realni, svjesni smo da imamo malu bazu igrača i ne trebamo praviti spektakl kad napravimo nešto dobro, niti tragediju kad ne uspijemo. Zrelost mojih igrača uvijek me iznenadi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal je jedan od najtežih protivnika, ali Slovenija je dokazala da ih se ne treba podcjenjivati. U posljednjoj utakmici grupne faze, Englezima su zadavali muke te do njihovog gola stizali lakše nego obrnuto. Ipak, golova nije bilo.

"Svi nas shvaćaju ozbiljno, ima još malo Balkana u nama. Volim jake protivnike i mislim da imamo puno toga za pokazati, što ste mogli vidjeti i protiv Engleske. Morali su se dobro potruditi da dođu do našeg gola," zaključio je Kek, koji će svoju momčad voditi u akciju u ponedjeljak na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo