VELIKI DAN NA EURU / Može li Reprezentanca do čuda protiv Portugala ili je to 'Misija: Nemogoče'?, Derbi Francuske i Belgije

Image
Foto: Profimedia

Slovenski izbornik Matjaž Kek ističe kako se 1. srpnja može ispisati povijest slovenskog naroda

1.7.2024.
11:20
Profimedia
VOYO logo

Osmina finala na Europskom prvenstvu u Njemačkoj stigla je na polovicu puta. U protekla dva dana dobili smo četiri člana četvrtine finala, a ponedjeljak i utorak dat će nam ostala četiri.

Image
LUDNICA U SKUPINI C /

Slovenija uzela bod Engleskoj i ostvarila povijesni plasman u drugi krug: Srbija ispala

Image
LUDNICA U SKUPINI C /

Slovenija uzela bod Engleskoj i ostvarila povijesni plasman u drugi krug: Srbija ispala

Danas ćemo saznati koje će dvije reprezentacije igrati međusobno u četvrtfinalu 5. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska - Belgija (18:00, Düsseldorf)

Belgija će pokušati pobijediti Francusku prvi put u natjecateljskoj utakmici u skoro 43 godine. Veliki derbi osmine finala igra se od 18 sati u Düsseldorfu.

Belgija je zadnji put svladala Francusku u rujnu 1983. u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a igrači koje vodi Domenico Tedesco imaju pred sobom težak zadatak žele li srušiti taj negativan rekord. Francuzi su u zadnjem susretu ove dvije momčadi slavili 3-2 u polufinalu Lige nacija kada je Theo Hernández u zadnjim trenucima utakmice zabio pobjednički gol. Momčad Didiera Deschampesa na prošlom je Euru ispala u osmini finala od Švicarske i napravit će sve da ne ponove takav scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugal - Slovenija (21:00, Frankfurt)

Slovenci su nadmašili svoja očekivanja plasmanom u nokaut fazu takmičenja i večeras protiv Portugala u Frankfurtu će priželjkivati napraviti novo iznenađenje.

Uloga velikog favorita pripada Portugalcima, a vidjet ćemo hoće li je opravdati kao Španjolci protiv Gruzijaca ili će se mučiti kao Englezi protiv Slovaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Reprezentanca' je u jedinoj utakmici protiv Portugala, ranije ove godine u prijateljskoj, slavila 2-0 u Ljubljani golovima Čerina i Elšnika, a slovenski izbornik Matjaž Kek ističe kako se 1. srpnja može ispisati povijest slovenskog naroda.

Oba današnja susreta možete pratiti uživo na portalu Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo