Hrvatski milijunaš! Evo koliko će Bilić zarađivati!

Slaven Bilić novi je trener Beşiktaşa! Informaciju je potvrdio klub u svom službenom priopćenju u kojem navodi i financijske detalje trogodišnjeg ugovora.

26.6.2013.
12:01
VOYO logo

"Prema postignutom dogovoru Biliću će za sezonu 2013./2014. biti isplaćeno milijun i pol eura, za sezonu 2014./2015. 1,6 milijuna eura, a u sezoni 2015./2016. 1,7 milijuna eura", stoji u priopćenju.

Hrvatski trener je u srijedu ujutro stigao u Istanbul avionom kojeg je klub poslao po njega i brzo se dogovorio s Turcima. Službeno predstavljanje trebalo bi biti održano u četvrtak. Tamošnji mediji s velikom pozornošću popratili su dolazak Bilića, za kojeg tvrde da je imao nesretnu epizodu u ruskom Lokomotivu nakon uspješnog vođenja hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada bi bar pod Bilićevim vodstvom Beşiktaş igrao kao hrvatska reprezentacija", pišu Turci koji očito simpatiziraju bivšeg hrvatskog izbornika.

Nisu zaboravili ni 'rivalstvo' Bilića i Fatiha Terima, nekadašnjeg turskog izbornika i današnjeg trenera Galatasarayja. Turska je izbacila Hrvatsku u četvrtfinalu EURA 2008., a 2011. godine u dodatnim kvalifikacijama za EP Bilićevi Vatreni uzvratili su im istom mjerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u utorak navečer stigla je vijest od UEFA-e kako izbacuje istanbulski klub iz kvalifikacija za Europsku ligu u predstojećoj sezoni, no Bilić je uzvratio kako to neće utjecati na njegovu odluku da preuzme klupu turskog kluba.

Dan nakon što je UEFA je izbacila turske nogometne klubove Fenerbahçe i Beşiktaş iz Europe zbog namještanja utakmica, oba su turska velikana najavila žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje čekamo detaljnije razloge zbog kojeg smo izbačeni, ali već smo sada odlučili da ćemo se žaliti na odluku", rekao je član upravnog odbora Fenera.

"Odluka nije poštena i borit ćemo se za naša prava", rekao je predsjednik Beşiktaşa Fikret Ozman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, UEFA je izbacila Fenerbahçe iz Europe, jer je 2011. godine došao do naslova prvaka namještanjem utakmica, a Beşiktaş jer je u istoj sezoni, na isti način, došao do slavlja u turskom kupu.

Dva turska velikana bi u europkom natjecanju trebali zamijeniti Bursaspor (kvalifikacije Lige prvaka) i Kayserispor našeg Roberta Prosinečkog (kvalifikacije za Europa ligu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo