SLAVEN BILIĆ PORUČIO ANTI ČAČIĆU: / 'Prestani se obračunavati sa svima, ne treba ti to'

Image

Izbornik Hrvatske Ante Čačić se nakon ispadanja s Eura, s najjačom Hrvatskom još od 1998.

1.7.2016.
9:21
VOYO logo

U svojem posljednjem istupu Čačić je udario i po legendarnom i ostalim koji su žestoko iskritizirali njegov rezultat na Euru. Slaven Bilić, menadžer West Hama i bivši hrvatski izbornik, odgovorio je Čačiću u svojoj kolumni za Sportske novosti.

Image
ČAČIĆ PROZIVA LEGENDARNOG KAPETANA: /

'Nikad nismo igrali bolje, a gdje je bio Zvone Boban? Razočarao me!'

Image
ČAČIĆ PROZIVA LEGENDARNOG KAPETANA: /

'Nikad nismo igrali bolje, a gdje je bio Zvone Boban? Razočarao me!'

'Odgovornost i kritike zbog Portugala morao je prihvatiti'

"Čačić je bio lišen uspona i padova kvalifikacija, hvaljenja i nokdauna koje one nose. Imao je veliku većinu javnosti protiv sebe (zbog načina na koji je izabran), ali i situaciju da vodi reprezentaciju na veliko natjecanje na kojem su igrači maksimalno motivirani, a navijači uglavnom složni u navijanju za Hrvatsku", piše Slaven Bilić koji je nahvalio igru Čačićeve Hrvatske u prvim trima utakmicama, ali i priznao da protiv Portugala nije bila dovoljno dobra. Zasluge za sve dobro na Euru pripisao je, osim igračima i samom Anti Čačiću, ali mu poručio da je odgovornost i kritike zbog utakmice s Portugalom morao prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, KENZO TRIBOUILLARD

'Ne volim udarce ispod pojasa'

"Uglavnom ne volim udarce ispod pojasa, niti iskrivljavanje istine, friziranje. Ni od strane novinara, nogometnih djelatnika, a poglavito kolega trenera. A vidim da se i Čačić sada počeo obračunavati sa svim i svakim. Ne treba mu to. Čačić zaslužuje pohvale i apsolutno povjerenje da nastavi posao izbornika", istaknuo je Bilić i dao do znanja kako nema nikakvog razloga povlađivati Čačiću.

"Nemam nikakav interes u tome. Niti ga znam dobro. Ne pijemo kavu zajedno. Nismo prijatelji, kolege smo. Dapače, znam da je i on, kad je bio s druge strane nišana, bio jako nekorektan prema izbornicima, a poglavito trenerima Dinama, u kritiziranju kako su igrali ili bi trebali igrati (u svom prostoru, nekad medija, nekad kafića). Ali želim naglasiti da je Hrvatska pod njegovom palicom (izuzevši Portugal) odlično izgledala na Euru i ne vidim nikakvu svrhu dovođenja u pitanje njegova nastavka na mjestu izbornika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo