HNL / Slaven Belupo preko Rudeša do premijerne pobjede u sezoni

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Junak pobjede Slaven Belupa bio je Vinko Međimorec koji je postigao dva pogotka

5.8.2023.
20:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Slaven Belupa i Rudeša tražili su u međusobnom ogledu 3. kola HNL-a u Koprivnici premijernu pobjedu u sezoni, a do nje je stigla domaća momčad koja je slavila 3-2 (1-1).

Image
SJAJAN DVOBOJ /

United u utakmici s devet golova ostavio Dinamo bez finala Ramljaka

Image
SJAJAN DVOBOJ /

United u utakmici s devet golova ostavio Dinamo bez finala Ramljaka

Junak pobjede Slaven Belupa bio je Vinko Međimorec koji je postigao dva pogotka, u 56. i 74. minuti, dok je prvi za domaćina na susretu dao Ante Crnac u 44. minuti. Strijelci Rudeša su bili Aleksa Latković u 45. te Ivan Tomečak u 78. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ravnopravnih desetak uvodnih minuta terenom u Koprivnici zagospodarili su gosti iz Zagreba. Rudeš je izgledao bolje i uvjerljivije, a najveća opasnost po domaćina bio je Latković. Taj je igrač od 10. do 20. minute imao dvije solidne prilike.

Iako je Rudeš izgledao bolje domaći sastav je poveo u 44. minuti. Na ubačenu loptu Boseca iz drugog plana je dobro utrčao Crnac te je glavom poentirao za 1-0. No, vrlo kratko su domaćini uživali u vodstvu jer je Rudeš izjednačio u sljedećem napadu. Strijelac je bio spomenuti Latković, najbolji gostujući igrač u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudeš je bolje na terenu izgledao i na startu drugog poluvremena, ali opet je Slaven Belupo poveo. U 56. minuti Mioč je izveo slobodan udarac, a loptu je na drugoj vratnici dočekao Međimorec i pospremio je u mrežu za 2-1 Slaven Belupa.

Opet je potom nasrnuo Rudeš, a u 63. i 67. minuti dobre su pokušaje imali Tomečak i Latković, ali je sve i ostalo na pokušajima. Uslijedila je opet kazna na drugoj strani i još je jednom strijelac bio Međimorec koji je u 74. minuti povećao na 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja Rudeš je uspio smanjiti na 2-3, u 78. minuti je situaciju jedan na jedan sa suparničkim golmanom riješio Tomečak, ali do boda povratnik u prvoligaško društvo ipak nije stigao. Rudeš je upisao treći poraz u isto toliko nastupa.

U subotu će još igrati Dinamo i Gorica, a utakmica na maksimirskom stadionu počinje u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju se sastaju Rijeka i Istra 1961 na Rujevici s početkom u 21 sat, dok je dvoboj Osijeka i Hajduka odgođen na zahtjev Osječana, a zbog europskih obveza.

Kolo je otvoreno u petak utakmicom Lokomotive i Varaždina koja je završila 3-3, premda su gosti iz Varaždina vodili 2-0 i 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo