Skaut Manchestera došao po 'najvećeg talenta' u Europi!

Krunoslav Jurčić uspješno je položio ispit u Puli, u svom gradu gdje je igrao i započeo svoju trenersku karijeru. Dinamo je u 13.

29.10.2011.
21:08
VOYO logo

PULA - Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 4000. Vrijeme ugodno. Sudac: Vlado Svilokos (Sisak)

Pula: Mance 6.5, Budicin 5, Karabatić 5, Stranatić 5-72. Batelić -, Špičić 5-64. Primorac-, Sušić 5, Prahić 5, Jazvić 5.5, Milić 5, Alimi 5, Belle žuti 5.5-79. Mijaljević -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Kelava 6.5, Cufre 6, Vida 6.5, Šimunić 6.5, Ibanez 6.5, Leko 6, Badelj žuti 6, Kovačić 6-72. Pokrivač -, Sammir 7-80. Ademi -, Krstanović žuti 7, Beqiraj 7.5

Strijelci: 0:1 - Beqiraj (45., Šimunić), 0:2 - Krstanović (73., Sammir) Igrač utakmice: Fatos Beqiraj Dinamo je utakmicu u Puli započeo u najjačem sastavu, koji bi trebao istrčati i u srijedu na Amsterdam Areni i za razliku od neuspjelog ispita protiv Zadra, uoči prve utakmice s Ajaxom prije dva tjedna, Modri su ovoga puta uvjerljivo slavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac Krstanović-Beqiraj od samog je početka susreta stvarao probleme domaćinima. Krstanović je već u 5. minuti imao prvu veliku priliku, ali njegov je udarac skinuo odlični vratar Mance. Beqiraj je imao dvije sjajne šanse krajem prvog dijela, a Krstanović je opet bio na sceni u 45. minuti, kada je spretni Mance paradom izvukao loptu ispod prečke i spasio svoju mrežu.

I kad se činilo da će sudac označiti poluvrijeme, pao je prvi gol. Korner je izveo Sammir, Šimunić je prebacio loptu do Beqiraja, a ovaj s par metara pogađa mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvelike je to olakšalo posao Dinamu u drugom poluvremenu. Napadi Modrih su se nastavili, dok su domaćini uglavnom pokušavali preko kontri koje je predvodio Belle. Krstanović je nakon brojnih pokušaja i promašaja u 73. minuti napokon uspio odraditi posao do kraja.

Akciju je kao i kod prvog gola pokrenuo Sammir, sjajno se oslobodio svog čuvara, dodao visokom napadaču koji je ovoga puta zaobišao Mancea i sigurno spremio loptu u mrežu. Do kraja susreta Dinamo je rutinski čuvao loptu, a Pamićevi igrači kao da su se pomirili s porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčić je u drugom dijelu napravio i tri izmjene kako bi odmorio ključne igrače igrače prije Ajaxa. Tako je Kovačića zamijenio Pokrivač, Ademi je ušao umjesto Sammira, a Šitum umjesto Krstanovića.

Nekoliko sati uoči utakmice Istra - Dinamo u Puli je bio i slavni skaut Manchester Citya Johna Gannona, nekada igrača Wimbledona, suigrača hollywoodske zvijezde Vinniea Jonesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je već tjedan dana, gledao je tri prvoligaške utakmice (Inter - Zagreb, Lučko - Hajduk, Dinamo - Rijeka), a s posebnom pozornošću pratio je nastupe hrvatske kadetske reprezentacije na kvalifikacijskom turniru u Istri. I ostao je razočaran.

"Vaši su podbacili, a došao sam s velikim očekivanjima", kazao je Gannon, ali onda ipak pokazao da je ipak dobro upućen. Nije bilo teško pogoditi zbog koga je došao u Pulu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Matea Kovačića pratimo već dulje vrijeme, golemi je potencijal i jedini u toj dobi u Europi koji igra na tako visokoj razini. Naravno da nas taj igrač zanima, kao i Vrsaljko, ali svjesni smo da su obojica meta i drugih velikih klubova", otkrio je Gannon. Slaven Belupo slavio je na gostovanju u Zadru s 3:1. Golom u 1. minuti Leon Benko je najavio da bi Koprivničani u Zadru mogli napraviti ono što nije uspjelo Dinamu i Hajduku. U 43. minuti izjednačio je Mršić, ali Slaven je s dva nova gola, Bušića i Milardovića, uspio osigurati sva tri boda. Uoči početka prvenstvene utakmice između Šibenika i Karlovca igrači obje momčadi sjeli su na travnjak kako bi protestirali što već nekoliko mjeseci nisu dobili plaće. Sudac utakmice Marijo Strahonja samo je nemoćno gledao, ali utakmica je uskoro ipak počela.

Nakon što su simboličnom gestom na dvije minute posjedali po travi izražavajući nezadovoljstvo što već nekoliko mjeseci nisu primili plaću, nogometaši Šibenika i Karlovca priredili su pravu golijadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledatelji na Šubićevcu mogli su uživati u pet pogodaka. Dvaput je u tri minute poentirao Bačelić-Grgić (47. i 50. 11m) i preusmjerio tijek utakmice na mlin domaćina. Do kraja su još pogađali Fuštar i Vuk, a počasni pogodak za goste je zabio Novinić. U susretu momčadi sa začelja prvenstvene tablice, Varaždin je na svojem travnjaku dočekao Lučko. Domaćin je u susret ušao kao jedina momčad lige koja do sada još nije osjetila slast pobjede. Tako je i ostalo jer su gosti slavili s 2:0, a Varaždinu je prošlo točno 100 dana otkako nisu pobijedili!

"I dok smo u prvom dijelu još nešto i odigrali u nastavku smo se potpuno izgubili. Ostali smo bez mnogo igrača, u igri moramo jako puno improvizirati, a za stvoriti igru ipak treba puno više od dva tjedna. I dalje sam optimist, ali moramo se trgnuti iz ove letargije u koju smo upali", istaknuo je trener Varaždina Branko Janžek. Na Kantridi su, u posljednjoj subotnjoj utakmici 13. kola Rijeka i Cibalia podijelile bodove. Svaka je momčad postigla po jedan gol u poluvremenu. Za domaćine je strijelac bio Salčinović u 41. minuti, a za goste je u nastavku poravnao Krešimir Prgomet. Na Poljudu se u nedjelju od 17 sati igraju Hajduk i Inter čime se zaključuje kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablica nakon 13. kola: Dinamo 34, Hajduk(-1) 27, Split 27, Slaven 24, Osijek 22, Inter(-1) 20....

13. kolo, rezultati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 - Dinamo 0:2 Varaždin - Lučko 0:2 Šibenik - Karlovac 4:1 Zadar - Slaven Belupo 1:3 Zagreb - Split 0:2 Lokomotiva - Osijek 1:4 Rijeka - Cibalia 1:1 Hajduk - Inter nedjelja, 17 (Arena sport) Vezani članci:

arti-201110280989006 arti-201110280478006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo