'Dinamo ima jednu od najboljih škola u svijetu'

Berislav Stanojević je skaut kijevskog Dinama za Balkan.

1.10.2012.
15:27
VOYO logo

Dva Dinama će se, podsjetimo, sudariti u srijedu u ukrajinskoj prijestolnici u 2. kolu skupine A Lige prvaka. Stanojević je objasnio da su u zagrebačkom Dinamu uvijek igrali mladi i perspektivni igrači za koje su se zanimali najjači europski klubovi, a pritom je posebno istaknuo Šimu Vrsaljka, Matea Kovačića i Ivana Kelavu. Dodao je da su svi igrači tehnički potkovani, te da je Dinamo predstavnik tipične jugoslavenske škole nogometa. O krizu u koju su nedavno upali Zagrepčani, Stanojević je kazao:

"Odigrali su tri utakmice u nizu bez postignutog pogotka (Osijek, Porto, Rijeka). Vjerojatno je to bila posljedica odlaska Milana Badelja. To je ujedno i jedini ozbiljniji ovoljetni odlazak iz Dinama. Što se tiče krize, ona je bila privremena i mislim da je završila. Dinamo je pametan klub koji dobro radi s mladim igračima i ima jednu od najboljih škola u svijetu. Svake godine proizvede dvojicu ili trojicu igrača za prvu momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Zagrepčane je samo sudjelovanje u Ligi prvaka uspjeh. Sada očekuju treće mjesto u skupini i plasman u Europa ligu. Svima je jasno da ne mogu parirati PSG-u i Portu. Pogotovo nakon poraza u prvoj utakmici.

Za kraj je Stanojević iznio i mišljenje o taktici kojom će se hrvatski prvak suprotstaviti ukrajinskom doprvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno će Zagrepčani igrati defenzivno. Za njih će remi biti poput pobjede. Ali, ne sumnjam da će Kijevljani pobijediti i kod kuće i u Zagrebu jer imaju igrače koji su znatno viša klasa."

Nigerijski branič kijevskog Dinama Taye Taiwo (27) uvjeren je da njegova momčad i dalje može izboriti drugi krug Lige prvaka unatoč teškom porazu u 1. kolu skupine A na gostovanju kod PSG-a (4:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kijevski klub u srijedu pred svojim navijačima dočekuje imenjaka iz Zagreba u dvoboju koji bi mogao uvelike odrediti daljnju sudbinu obje momčadi.

"Predstojeća utakmica za nas ima iznimnu važnost. Poraz u Parizu nas neće izbaciti iz tračnica. Naš cilj ostaje isti - prolazak skupine. Vrlo, vrlo ozbiljno se pripremamo za utakmicu protiv Zagrepčana. Ako ne pobijedimo, teško možemo računati da ćemo napraviti nešto ove sezone u Ligi prvaka", izjavio je Taiwo uoči okršaja dvaju Dinama. specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo