Ma neće valjda / Skandal na pomolu: Danska prijeti istupanjem sa Svjetskog prvenstva

Image

Danska i Njemačka glavni su predstavnici toga da se traka sa porukom OneLove nosi oko ruke.

23.11.2022.
21:07
VOYO logo

Predstavnici danskog nogometnog saveza spremni su pokrenuti raspravu o istupanju iz FIFA-e, zajedno s još nekoliko članica UEFA-e s kojima je FIFA ušla u sukob oko #OneLove kapetanskih traka. Podsjetimo, sedam europskih reprezentacija htjelo je na SP-u u Kataru nositi kapetanske trake u znak podrške LGBTQ+ populaciji, ali su u ponedjeljak od toga i odustale jer je FIFA zaprijetila da će kapetane zbog toga kažnjavati žutim kartonima prije početka utakmica.

Image
OPET IZNENAĐENJE /

Nova velika senzacija u Kataru: Hrabri Japan preokretom slavio protiv Njemačke

Image
OPET IZNENAĐENJE /

Nova velika senzacija u Kataru: Hrabri Japan preokretom slavio protiv Njemačke

Na konferenciji za medije koja je održana danas ujutro obznanjen je stav danskog nogometnog saveza. Jakob Jensen, čelni čovjek Saveza, izjavio je kako je žuti karton bio minimalna kazna kojom je FIFA zaprijetila danskom kapetanu Simonu Kjaeru ako za susret odabere #OneLove traku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Engleska je 21. studenog pozvala na hitan sastanak s FIFA-om, a predstavnici krovne organizacije svjetskog nogometa došli su u hotel engleske reprezentacije te tamo rekli da bi u najboljem slučaju kapetane kažnjavali žutim kartonom, ali i da postoji šansa da ih se uopće ne pusti na teren, kao i da ih se suspendira", rekao je Jensen pa dodao:

"Raspravljalo se o tome ima li FIFA zakonsko uporište za žuti karton te se ispostavilo da ima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svemu se oglasila i delegacija Saveza koja ja s reprezentacijom u Kataru. U njeno ime govorio je predsjednik Saveza Jesper Moller.

"Uskoro nas čekaju izbori u FIFA-i na kojima glasa 211 država. Navodno Gianni Infantino ima 207 država koje ga podržavaju. Danska nije među njima i neće ni biti", rekao je Moller te istaknuo kako je Danska razmatrala istupanje iz FIFA-e:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to nešto čega smo se mi sada dosjetili. Već neko vrijeme je naš stav jasan, a radimo i na tome da osnujemo organizaciju u nordijskoj regiji. Opet o tome razmišljamo. Neće biti lako ako se sami odlučimo na istupanje, ali idemo vidjeti kako vratiti povjerenje u FIFA-u. Moramo razmisliti o ovome što se dogodilo i onda s nordijskim kolegama dogovoriti strategiju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo