Nova sramota na SP-u: Pao sin FIFA-inog dopredsjednika

Dužnosnik FIFA-e Humberto Grondona, sin predsjednika Argentinskog nogometnog saveza Julija Grondone, priznao je da je preprodavao ulaznice za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

5.7.2014.
12:44
VOYO logo

Dan nakon što je brazilska policija otkrila da provodi istragu o prijevari s ulaznicama u koju je uključen jedan dužnosnik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), mlađi Grondona je na jednoj argentinskoj televiziji priznao da je prodavao ulaznice prijatelju.

Iako se pretpostavlja da Grondona nije osoba pod istragom, ponovno je dovedena u pitanje etičnost FIFA-inih dužnosnika koji su mogli kupovati ulaznice po povlaštenoj proceduri i cijenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupio sam ulaznica za više od 9000 dolara. Imam prijatelja koji je vrlo poznata osoba u Argentini. Htio je doći u Brazil i ja sam mu prodao neke od ulaznica. On je potom dao ulaznice drugom prijatelju, a što je dalje bilo, nemam pojma", rekao je Grondona.

FIFA je upozorila sve svoje dužnosnike i zaposlenike prije SP-a da ne smiju prodavati ulaznice koje se mogu pratiti zahvaljujući elektronskom čipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Julio Grondona je, inače, od 1988. član Izvršnog odbora FIFA-e, a trenutno je i dopredsjednik krovne svjetske nogometne udruge. Njegov sin Humberto je, pak, tehnički savjetnik u FIFA-i.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo