NAKON SMRTI DIKTATORA

SHRVANI MARADONA U ARENI ZAGREB: ‘Castro mi je bio poput oca, jako sam tužan’

Diega Armanda Maradonu jako je pogodila smrt Fidela Castra.

Po mnogima najbolji nogometaš svijeta bio je dobar s preminulim kubanskim diktatorom. Godine 1986, kad je Maradona s Argentinom osvojio SP, legendarni Argentinac je posjetio Kubu i Castra i bio oduševljen kubanskim diktatorom.

MARADONA NAPRAVIO PRAVI ŠOU! Diego zasjenio sve u Areni: Legenda se rugala Čiliću za vrijeme meča

Vraćao se još nekoliko puta i nosio mu darove, a ljubav je planula nakon što je Maradona prekinuo karijeru. Nakon što se našao na stupu srama zbog problema s drogom i brojnih skandala, Castro mu je pružio ruku prijateljstva. Maradona je to zapamtio, to nikad nije zaboravio. Stoga, smrt Castra ga je jako pogodila.

“On mi je bio poput drugog oca. On mi je otvorio vrata Kube, u trenutku kad mi je Argentina zatvorila vrata, kad me nitko nije želio. Nijedna klinika kod kuće me nije htjela liječiti, a na Kubi sam je mogao birati. Strašno sam tužan, zvali su me iz Buenos Airesa da mi jave vijest. On je bio divan čovjek”, rekao je Maradona za TyCSports uoči susreta parova Hrvatske i Argentine u finalu Davis Cupa. Njegov komentar o smrti Castra koja je odjekunla svijetom, možete vidjeti ovdje.

Povratak na Net.hr