SEZONA IZ NOĆNE MORE: / Lani je proglašen najboljim igračem, a sad je na prodaju

Image
Foto: AFP, WILLIAM WEST

U prošloj, šampionskoj sezoni Chelseajeve nogometne momčadi jedan se igrač posebno isticao učinkom zbog kojeg je i proglašen najboljim pojedincem Premierlige.

2.12.2015.
13:14
AFP, WILLIAM WEST
VOYO logo

Činjenica je da kompletna momčad aktualnih engleskih prvaka igra nogomet koji donosi više kritika nego bodova i da samo petnaest osvojenih iz četrnaest odigranih utakmica ne mogu zadovoljiti navijače kao niti igrače, struku i vodstvo kluba. Definitivno ima igrača koji su podbacili u odnosu na prošlo izdanje Premierlige a belgijski nogometni reprezentativac pritom je jedan od glavnih glumaca u toj priči. Ne čudi što ga Chelsea želi prodati, ali tko će 'iskrcati' otprilike 100 milijuna eura, koliko traže na Stamford Bridgeu. Možda bi ga dali i za manji iznos, samo da investicija dalje ne propada...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Nikako do gola

U istom razdoblju prošle godine Hazard je prošle godine imao učinak od pet golova i dvije asistencije. Trenutačno je na tri asistencije, ali rubrika koja broji golove stoji prazna. Zbroji li mu se minutaža i sa posljednje tri utakmice prošle sezone u kojima nije zabio stiže se do brojke od 1575 minuta dugog posta. A, nije da se nije od svibnja prošle godine trudio zabiti.

Samo u ovoj sezoni udarac prema vratima okušao je u 19 navrata a pritom ih je samo pet išlo u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Promjene pozicija i Real Madrid

Unatoč navedenom i dalje postoji velika želja čelnika madridskog Reala da Hazard dres kluba sa Stamford Bridgea zamijeni njihovim. Pritom se spominju neke astronomske svote koje bi njegov transfer svrstale u red rekordnih pa je pitanje koliko to sve stvara košmar u glavi belgijskog nogometaša koji vjerojatno niti sam više ne zna ni na kojoj poziciji će igrati u narednim utakmicama. Promijenio je na travnjaku u ovoj sezoni više pozicija pa je uobičajeno nadiranje po lijevoj strani mijenjao i pozicijama klasnične desetke a bio je i devetka. Iskoristiv je na više strane no, dokazano i kroz sezonu, neefikasan na svakoj od njih.

3. Mourinhove kritike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalski menadžer momčadi Jose Mourinho obično stoji iza svoje momčadi i na vanjske kritike odgovara branjenjem pojedinaca. Stoga i čudi nedavna izjava kojom, ma koliko točna bila, Mourinho priznaje da Hazard na poziciji ofenzivnog veznjaka i nije najbolje rješenje. Dodao je da je vodio igrače koji su na toj poziciji nudili više u odnosu na ono što pokazuje belgijski nogometaš. Priznanje pogreške je u redu, samo ona plasirana u javnost sigurno moguće ostavlja trag i na igračevoj psihi i samopouzdanju.

Kako bilo, očito je da Hazard u ovoj sezoni nije niti sjena učinkovitog igrača na kojeg se Chelsea u prošloj mogao osloniti. Definitivno i zbog njegovih promašaja i slabijih igara aktualni prvaci pate baš kao što i njegova igra pati na račun suigrača koji su podbacili. Očito i Mourinhove taktike koja Hazarda seli po terenu s kojeg, pak, god dijela on puknuo - puca u ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. U međuvremenu se dogodilo i ovo

I dok Hazard promašuje u svakom svom pokušaju zanimljivo je vidjeti što se dogodilo od trenutka kada je posljednji puta bio strijelac.

Barcelonin napadač Neymar u istom je razdoblju bio poprilično konkretan pa je u razdoblju Hazardovog golgeterskog posta zabio za španjolske prvake 15 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne samo da su Steven Gerrard, Frank Lampard, Andrea Pirlo i Didier Drogba otišli igrati u MLS već im je sezona ondje i završila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jürgen Klopp oprostio se od dortmundske Borussije i obznanio da uzima predah od nogometa. Danas na klupi Liverpoolove momčadi ima već odrađeni niz utakmica i pobjede protiv Manchester Cityja i njegova Chelseaja.

Hazard do gola ne može samo u dresu kluba. Od kada je posljednji puta bio strijelac zabijao je samo za belgijsku nogometnu reprezentaciju i to pet puta u posljednjih šest nastupa za nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo