SENZACIJA KOJA ĆE ZATRESTI EUROPU: / Rakitić prelazi u redove mrskog rivala Barcelone, a transfer je iz jednog razloga idealan

Image
Foto: Profimedia

Naglasili bismo samo jednu sitnicu zbog koje bi to na kraju bila možda i najrealnija opcija

30.10.2019.
10:47
Profimedia
VOYO logo

Puno se ovih dana piše o mogućem odlasku hrvatskog nogometaša Ivana Rakitića iz redova Barcelone. Dolaskom jednog od najboljih mladih veznjaka svijeta Nizozemca, Frenkieja de Jonga, srebrni Vatreni je izgubio mjesto u momčadi, iako je prošle sezone bio nezamjenjiv i odigrao je više od 50 utakmica u crveno-plavom dresu.

De Jong je vrlo brzo opravdao uložen novac i teško ga je sada odstraniti iz momčadi, a Rakitić od trenera Ernesta Valvereda dobiva tek mrvice kada ulazi umjesto Nizozemca ili kada se ovaj odmara. Zbog toga Rakitić već mjesecima traži novi klub i vjerojatno će na zimu napustiti katalonski prijestolnicu, no glavno je pitanje gdje će na kraju nastaviti karijeru. Rakitić se najviše spominjao u kontekstu Intera, Manchester Uniteda i PSG-a jer sva su tri kluba otvoreno koketirala s Hrvatom i prema napisima nekih talijanskih i francuskih medija, počeli su čak i pregovarati s Parižanima i crno-plavima iz Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic applauds before the 54th Joan Gamper Trophy friendly football match between Barcelona and Arsenal at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 4, 2019., Image: 462353359, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Atletico u igri

Međutim, u priču je iznenada upao i još jedan klub. Ateltico Madird. Ako se itko još sjeća, Atletico je dva puta bio blizu dovođenja Rakitića, kada je ovaj dolazio iz Schalkea u Sevillu i kada je odlazio iz Seville u Barcelonu, oba puta Miguel Angel Gil nije uspio i Hrvat im je ostao, do sada, nedostižan san.

Ugledna španjolska Marca sada ponovo piše o interesu Atletica, u čiju bi se ekipu kako kažu savršeno uklopio, ali naglašava kako niti ovaj put neće biti lako jer udvarači, Inter i PSG, imaju novac u gotovini i već neko vrijeme se motaju oko Rakitića. Kažu kako im Inter predstavlja posebnu konkurenciju jer se, navodno, Rakitićev brat Dejan, koji mu je ujedno i zastupnik, gotovo svakodnevno čuje s Talijanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca piše kako je Rakitić do sada uredno ignorirao sve ponude iz Italije i Engleske te da je možda razmišljao tek o PSG-u, valjda nadajući se da će u Barceloni naći mjesta za njega, ali to se nije dogodilo. Španjolci su uvjereni kako je Rakitić sada puno manje zahtjevan i izbirljiv kada je u pitnaju nastavak njegove karijere i kako će gotovo sigurno otići u siječnju.

Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitic of FC Barcelona during the match CA Osasuna v FC Barcelona, of LaLiga 2019/2019 season, date 3. El Sadar Stadium. Pamplona, Spain, 31 Aug 2019., Image: 468304263, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Japan, Spain, France and The Netherlands ***, Model Release: no, Credit line: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Idealna opcija

Na koncu, naglasili bismo samo jednu sitnicu zbog koje bi Atletico na kraju bio možda i najrealnija opcija, dakako ako će Madriđani ustrajati i nadmetati se s Interom. Rakitić je u nekoliko navrata govorio o tome da ne bi, ako baš ne mora, napuštao Španjolsku. Tamo se skrasio, supruga mu je Španjolka, djeca su mu tamo rođena, tamo im je dom i podneblje je prekrasno. Zašto to sve mijenjati ako ne mora? Možda bi, eto, morao preseliti iz Barcelone u Madrid, ali već se selio iz jedne španjolske metropole u drugu, iz Seville u Barcelonu, pa mu možda to i ne bi tako teško palo kao preseljenje u Pariz, Milan ili kišni Manchester.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo