Sastav Vatrenih protiv Brazila zvuči moćno, ali ostaje dilema!

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je u ponedjeljak poslijepodne posljednji trening prije odlaska u Brazil.

2.6.2014.
19:17
VOYO logo

Do velike utakmice Brazilom u Sao Paulu ostalo je točno deset dana, a na isto toliko igrača izbornik Niko Kovač zasad računa u prvih 11. To su: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Pranjić, Modrić, Rakitić, Kovačić, Perišić i Olić.

Ostaje dilema hoće li u prvom sastavu istrčati Nikica Jelavić, u kom bi slučaju Ivica Olić završio na desnom krilu, ili će u sam vrh napada upravo Ola, dok bi na krilu zaigrao Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ni te jedne dileme ne bi bilo da kartonirani Mario Mandžukić ima pravo nastupa.

U ponedjeljak poslijepodne Vatreni su na Maksimiru odradili posljednji trening prije odlaska u zemlju sambe i nogometa, po već poznatoj formuli - sklekovi i trčanje, a potom tradicinalna 'ševa' u kojoj je i ovoga puta iskazao Niko Kovač. Na treningu je vladalo sjajno raspoloženje, a kakvi su dojmovi dok broje zadnje sate prije odlaska opisali su sami Vatreni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno smo spremni, nadam se samo da nećemo imati dodatnih problema s ozljedama, to je ipak najvažnije. Atmosfera je silno pozitivna, svi smo malo nervozni, ali to je normalno jer ušli smo u samo finale čekanja, sada nam je samo na pameti da ta utakmica konačno počne", izjavio je za Sportske novostiDanijel Pranjić, koji je nakon manjih problema s ozljedama napokon sasvim spreman.

Veliku ulogu na samom otvaranju imat će Stipe Pletikosa, njegova mirnoća mogla bi biti ključna protiv euforičnih Brazilaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez sumnje, ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri; otvaranje Svjetskog prvenstva, duel s Brazilom, sam Mundijal,...Ne, ne postoji utakmica koju bih mogao svrstati uz bok ovoj s Cariocama", rekao je Plete, a svoju je formu opisao riječima:

"Pripreme? Ja se za ovaj Mundijal pripremam još od utakmice s Islandom i stoga sam potpuno miran. Kada ste spremni, onda se ne trebate ničega plašiti, jedino možete zazivati malo sreće, ali ona zna pokucati na vaša vrata, jer kada ste spremni, onda to i zaslužujete".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo