Ne mogu se složiti /

Sastanak nogometnih moćnika nije prošao idealno, pale i optužbe: 'Oni lažu više od Putina!'

Image
Foto: AP Images

Na sjednici FT Footballa, gdje se široko raspravlja o budućnosti sporta, oglasio se i predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas.

3.3.2022.
12:47
AP Images
VOYO logo

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli rekao je kako je spreman ponovno boriti se s UEFA-om oko europske Super lige, jedinstvenog sportskog natjecanja koji bi zamijenio Ligu prvaka kao najelitnije nogometno natjecanje.

Nogometna javnost prošle je godine ostala zgrožena planom europskih giganta oko osnivanja Super lige. Ipak, taj je plan brzo propao, a svi engleski klubovi službeno su napustili projekt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica velikana ostali su željni novog elitnog natjecanja, a to su Real Madrid, Juventus i Barcelona. Ovim klubovima smeta što Uefa drži Monopol nad europskim klubovima, a vjeruju i da će dobiti sudsku parnicu protiv njih.

UEFA poslala kritiku, a predsjednik La Lige poludio

Na konferenciji FT Footballa, gdje se široko raspravlja o budućnosti sporta, oglasio se i predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas. Španjolac je prozvao šefa Juventusa Andreu Agnellija i Barcelonu te Real Madrid zbog njihovih aspiracija, a usporedio ih je s Vladimirom Putinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lažu više od Putina, oni misle da su nacionalne lige glupe. Ovo je uvreda," rekao je Tebas i dodao da su se šefovi Barce, Reala i Juvea sastali prošloga tjedna u Agnellijevoj kući kako bi raspravili plan o oživljavanju Super lige.


Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin podržao je odluku FIFA-e kako nema smisla održavati Svjetsko prvenstvo svake dvije godine, a istaknuo je i kako europski klubovi imaju slobodu raditi vlastita natjecanja. Međutim, u tom slučaju gube pravo participacije u UEFA-nim natjecanjima, poput Lige prvaka i Europa lige. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo