OGLASIO SE / Jedan od članova radne skupine za Dinamov novi Statut reagirao: 'Da spriječim bezvezne komentare kako će ulica voditi klub...'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Dan prije važne utakmice proširila se loša vijest za Dinamove navijače, a jedan od članova radne skupine smiruje strasti

30.8.2023.
15:15
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Danas je hrvatskim medijima protutnjala vijest o tome kako Mirko Barišić neće prihvatiti predložene izmjene Statuta GNK Dinamo. Kao da ciljana destabilizacija kluba određene grupacije dolazi dan pred važnu i eliminacijsku utakmicu protiv Sparte. Svoje viđenje situacije dali su i Bad Blue Boysi putem Telegrama, a oglasio se i jedan od članova radne skupine za Statut, Saša Pavličić.

Image
VELIKI UDARAC ŠIMIĆU /

Nema mira u Dinamu: Predsjednik donio odluku koja se mnogima neće svidjeti, ubrzo se oglasili i Boysi

Image
VELIKI UDARAC ŠIMIĆU /

Nema mira u Dinamu: Predsjednik donio odluku koja se mnogima neće svidjeti, ubrzo se oglasili i Boysi

Tekst koji je gospodin Pavličić napisao na Facebooku prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kako u medijima konstantno izlaze nepotpune informacije glede Statuta GNK Dinamo, ovime ću vas u kratko informirati.

Ponosan sam, da sam kao dio radne skupine GNK Dinamo, s voditeljem radne skupine Prof.dr.sc. Gašparovićem, Ivanom Nauković mag. oec., Dragutinom Nemec mag. iur., dr. sc. Zrinkom Čustonja, Zdravkom Kačić mag. iur., Goranom Đulić mag. oec. te Ognjenom Naglićem sudjelovao u izradi (od ožujka do srpnja ove godine) i jednoglasnom donošenju prijedloga statuta GNK Dinamo, koji sredinim srpnja dostavljen predsjedniku Dinama kao jedinom klupskom tijelu koji će odlučiti hoće li predmetni statut staviti na izglasavanje na prvoj sljedećoj skupštini GNK Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bih odmah spriječio razne bezvezne komentare kako bi ulica vodila klub, naš model znači da bi skupština Dinama imala 60 skupštinara.
35.000 punoljetnih članova Dinama odlučivat će o 28 Skupštinara, 28 bi trebao biti iz redova kontinuiteta kluba kojeg predloži Predsjednik Dinama, a koje će se također birati, 3 su iz redova sponzora te 1 predstavnik Grada Zagreba, a koji bi potom birali predsjednika kluba, članove Nadzornog odbora i članove Izvršnog odbora. Uz to, velika je stvar da bez članova kluba neće više biti moguće privatizirati klub, preoblikovati ga, prodati ga, promijeniti mu ime…
Isto tako, točno su određene funkcije članova i rada Nadzornog i Izvršnog odbora, poslovnici i pravilnici o radu Skupštine i drugih tijela kluba te način biranja članova Skupštine kluba.

Izražavam zaista zahvalnost predsjedniku GNK Dinamo Mirku Barišiću na povjerenju da ćemo kao neovisni pravni, ekonomski i sportski stručnjaci jednoglasno donijeti prijedlog Statuta na ponos svih nas, svih članova GNK Dinamo, sukladno zakonskom principu za klubove udruge. O samom Statutu će vas sve najbolje izvijestiti predsjednik GNK Dinamo kad za to dođe vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Jučer je zaista bio višesatni sastanak nas članova radne skupine s predstavnicima kluba te predstavnicima navijačke skupine BBB, ali ovako iznošenje parcijalnih stvari s tog sastanka u medijima nisu od pomoći klubu. Svi smo svjesni sutrašnje utakmice u Pragu i želimo klubu mir i da se sutra ostvari plasman u Europsku ligu.

Prvo utakmica, onda ostalo

I shvatite. Članovi kluba su oni koji plaćaju članarinu, oni koji vole svoj klub i koji sukladno zakonu imaju pravo birati i biti birani u Skupštinu kluba.
Demokratizacija kluba je proces koji traje i koji se ne može desiti preko noći i zato je izrada statuta od strane radne skupine tako dugo i trajala. Hoće li se prihvatiti takav model koji smo kao pravni, ekonomski i sportski stručnjaci predložili klubu ili će biti modeliran u nekim stavkama, stvar je samog kluba i članova kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato pričekajmo sutrašnji, nadam se povoljni rezultat u Pragu, a potom i povoljni rezultat u zakazivanju Skupštine te donošenju kvalitetnog Statuta kakav naš voljeni klub i zaslužuje.''

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo