SAMMIR SE OBEĆAO HAJDUKU: / 'Ja sam hrvatski reprezentativac, sa mnom bi bili prvaci!'

Image
Foto: AFP, Slavko Midzor/PIXSELL
16.7.2016.
14:22
AFP, Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Jiangsu Suning, drugoplasirani klub tamošnje najjače lige, napustio je Sammir odlučivši karijeru nastaviti u redovima slabijeg koji se bori za ostanak. Svoj potez, ali i planove za budućnost u razgovoru za Večernji list otkrio je igrač kojeg je bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač koristio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Jedan od presudnih bila su primanja u iznosu 7,8 milijuna eura po sezoni kroz sljedeće tri godine na koliko je potpisao.

Primamljivi uvjeti

"Tražio sam da me puste iz Jiangsua iz više razloga, a uvjeti koje su ponudili svakako su bili jako primamljivi. Taj klub učinio je sve da me dovede, i sada kad je sve završeno, sretan sam", kaže Sammir koji ovako ocjenjuje jačinu tamošnje lige:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim stranaca kojih u Kini ima puno, nisam uočio niti jednoga domaćeg igrača koji bi mogao igrati u Španjolskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je tisućama kilometara udaljen od Hrvatske Sammir i dalje prati što se zbiva u i oko reprezentacije za koju, smatra, nije toliko jaka da u njoj ne bi bilo mjesta za njega. Upitan za rezultat s Europskog prvenstva rekao je:

"Gledao sam sve utakmice Hrvatske. Iako su to sve odreda veliki igrači, i dalje žalim što nisam bio u Francuskoj jer mislim da za mene u toj reprezentaciji ima mjesta. Prvaci Europe? Da su to mogli biti, onda bi i bili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hajduk kad mu 'novac ne bude bitan'

Potom je otkrio planove za budućnost.

"Neću nakon Kine završiti karijeru. Mogao bih se vratiti u jedan od dva najveća hrvatska kluba, Hajduk ili Dinamo. Hajduk je veliki hrvatski kub, ja sam hrvatski reprezentativac. Ne vidim razloga zašto jednoga dana, kada mi novac više ne bude bitan, ne bih odradio jednu ili dvije sezone u Hajduku. Mislio sam da će Hajduk, kada ja odem iz Dinama, osvojiti neki trofej. Očito je to bilo nemoguće. Zato bi s moje strane bilo fer pomoći Hajduku. Sa mnom bi sigurno bili prvaci", zaključio je Sammir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo