ŠOKANTNO / S liste za Svjetsko prvenstvo otpao je u posljednji tren, iako je bio u sjajnoj formi: 'Dalić me nije ni nazvao'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Antonio Mirko Čolak je putem TV-a saznao da ne ide u Katar

9.2.2023.
12:18
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Vjerojatno najviše polemike oko Dalićevog popisa za Svjetsko prvenstvo u Kataru pokrenula je odluka da tamo nećemo gledati napadača Rangersa, Antonija Mirka Čolaka. Povremeni hrvatski reprezentativac je na početku sezone igrao u sjajnoj formi, ali se nije našao na popisu izbornika Zlatka Dalića.

Image
MAJSTOR ZANATA /

Francuzi se ne mogu prestati diviti Tudoru i njegovom 'remek-djelu': 'Izbacio je PSG, a od Messija je napravio siroče'

Image
MAJSTOR ZANATA /

Francuzi se ne mogu prestati diviti Tudoru i njegovom 'remek-djelu': 'Izbacio je PSG, a od Messija je napravio siroče'

Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Livaja i Ante Budimir bili su napadači na koje je računao Dalić, a na šok mnogih, na prvenstvo nije vodio Čolaka koji je bio u dobroj formi. Navijači su smatrali da ipak on treba ići u Katar, ali nakon novog velikog uspjeha Hrvatske, svi su zaboravili na tu Dalićevu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se Čolak otvorio i po prvi puta progovorio o trenutku kada je saznao da ne ide u Katar. Hrvatski napadač je pričao sa Scottish Sunom te je otkrio kako je putem medija saznao da ne ide u Katar.

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

'Nije me ni zvao'

"Dalić me nije ni nazvao. Saznao sam da ne idem u Katar u televizijskom prijenosu kada sam vidio da me nema na popisu. No, ne želim to komentirati, to je prošlost", prokomentirao je Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam jako sretan zbog Hrvatske, nevjerojatan je to uspjeh, osvojiti još jednu medalju. Nadam se da ću u budućnosti biti dio toga. To će zavisiti o mojim nastupima", dodao je.

Čolak je za Hrvatsku debitirao 2020. godine na prijateljskoj utakmici protiv Turske. Godinu kasnije je skupio dva nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Odigrao je i 55 minuta protiv Slovenije te četiri minute protiv istog suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Čolak je svoju karijeru počeo u rodnoj mu Njemačkoj, gdje je igrao za Karlsruher, a potom i Nürnberg. Upravo su ga oni posudili Lechiji Gdanjsk, nakon čega je potpisao za Hoffenheim. No, tamo nije dobio pravu priliku, pa su ga slali na posudbe u Kaiserslautern, Darmstadt, Ingolstadt i Rijeku. U Rijeci se preporodio te je na kraju ostao za stalno na Rujevici, gdje je bio i najbolji strijelac HNL-a. Potom je uslijedio transfer u PAOK, posudba u Malmö, a ovog je ljeta preselio u Rangerse. Za škotskog velikana je skupio 29 nastupa u svim natjecanjima u kojima je postigao 14 pogodaka i podijelio dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo