RONALDO ZA POVIJEST: / Messi o ovome može samo sanjati

Image
Foto: Instagram/Cristiano Ronaldo

Koliko je popularan Cristiano Ronaldo poznato je svima. Zvijezda Real Madrida nikada nije skrivala da uživa u privlačenju pozornosti, kako na travnjaku tako i izvan njega.

24.2.2016.
13:40
Instagram/Cristiano Ronaldo
VOYO logo

Naime, Ronaldo je postao prvi sportaš u povijesti koji ima preko 200 milijuna fanova na društvenim mrežama. Ponajboljeg nogometaša današnjice na Facebooku prati 109,7 milijuna fanova, na Instagramu još 49,6 milijuna te na Twitteru 40,7 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daleko ispred sviju

Bivši igrač Manchester Uniteda samo je u proteklih 12 mjeseci na društvenim mrežama stekao 42 milijuna novih fanova. Ronalda će zasigurno razveseliti činjenica da je, ako ne po nogometnim vještinama, u ovom trenutku daleko ispred LionelaMessija, drugog najpraćenijeg sportaša na svijetu, po pitanu fanova na društvenim mrežama. Barcelonina zvijezda je na 'samo' 122 milijuna obožavatelja, što je 78 miljuna manje od Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak sportskog svijeta može samo zavidno gledati na ovoliku Ronaldova popularnost. O tome najbolje govori činjenica da ima 13 miljuna fanova više od pet NBA veikana zajedno - LeBrona Jamesa, Michaela Jordana, Kobea Bryanta, Kevina Duranta i Stephena Curryja.

Također, ukupno gledajući ima više fanova nego službeni računi NBA-a, MLS-a, NHL-a i MLS-a i to za 74 miljuna. Na njegovim društvenim mrežama ljudi su šerali linkove, lajkali i komunicirali preko milijardu puta. I za kraj napomenimo da CR7 svakodnevno dobije 135 tisuća novih sljedebenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to sve znači za njega? Odgovor je jasan - jačanje brenda i vrijednosti marketinških prava na njegov lik. Primjera radi nedavno je objavljeno da je Portugalac za pet potpisanih dresova portugalske reprezentacije, dvije objave na društvenim mrežama i fotografiranje dobio 860 tisuća funti, prevedeno u eure 1,1 milijun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo