Niko Kovač dobio šefa: 'Ja sam njegov direktor!'

Tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, odnedavno je izravno zadužen i za A-reprezentaciju, a kako će točno surađivati s izbornikom Nikom Kovačem sada je i objasnio.

3.8.2014.
13:12
VOYO logo

"Kratkoročna izravna operativa vođenja A-selekcije je na izborniku, naravno u komunikaciji s ljudima oko sebe, ali njegova je zadnja. A dugoročna strategija svih reprezentacija je na Savezu. Koji to radi preko osoba na odgovarajućim funkcijama. Ja Kovaču nisam ni kontrolor ni tutor, nego direktor", jasan je Jozak, koji je godinama bio zadužen za razvoj mladih igrača u Dinamu, da bi sličan posao, samo s puno većim ovlastima, od Zdravka Mamića dobio i u reprezentaciji.

Jozak će, sada je to jasno, biti direktni nadređeni Niki Kovaču, a sam objašnjava kako će ta suradnja izgledati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugoročna strategija nije hoće li Vrsaljko igrati desnog ili lijevog beka, to će odlučiti izbornik, ali jest politika stvaranja reprezentacije i njezina budućnost. Jasno da je izborniku prioritet stvaranje rezultata i da će posegnuti za igračkim rješenjima koja istog časa mogu dati najviše, ali ćemo zajedno u razgovoru njega i mene doći do zaključka koja su rješenja dugoročno najbolja. Da uvodimo mlade, da gledamo što će biti sutra, a ne samo što je danas...", izjavio je Jozak za Sportske novosti.

Ne libi se Jozak javno ući o ocjenu dosadašnjeg Kovačevog izbornikovanja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da je njemu kao izborniku do posljednjih 20 minuta s Meksikom išlo jako dobro, a onda je vidio da postoji i hladan vjetar, a ne samo topao. Kao pametan dečko, a on to jest, i iznad svega veliki Hrvat, vjerujem da je iz ovog nešto naučio. Neću sada kazati da je Niko to morao napraviti, ali uvijek je dobro imati nekog starijeg i mudrijeg za korektivni faktor. Ja bih sebe smatrao nenormalnim kad ne bih pitao za savjet Zorislava Srebrića. A na kraju donosiš odluku sam i za nju odgovaraš. Bez obzira na taj Meksiko, atmosfera u reprezentaciji i oko nje je jako dobra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo