NA RUJEVICI /

Rijeka zauzela vrh ljestvice HNL-a: Šibenik je gubio već u trećoj minuti

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Početak Rijeke bio je vrlo žestok, a gosti iz Šibenika su kapitulirali već nakon tri minute igre

22.9.2024.
22:10
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U posljednjem susretu sedmog kola HNL-a nogometaši Rijeke su na svojoj Rujevici pobijedili Šibenik 3-0 (2-0) čime su se vratili na vrh ljestvice.

Image
(NE)SRETNA SITUACIJA /

VAR spasio Osijek i osigurao mu drugu uzastopnu pobjedu: Lokosima poništena dva gola

Image
(NE)SRETNA SITUACIJA /

VAR spasio Osijek i osigurao mu drugu uzastopnu pobjedu: Lokosima poništena dva gola

Rijeka je upisala petu pobjedu u sezoni te je došla do 17 bodova koliko ima i drugi Hajduk. Vodeći dvojac je trenutačno četiri boda ispred Dinama. Šibenik je ostao na petom mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu Rijeka je postigla dva pogotka, strijelci su bili Toni Fruk u trećoj i Komnen Andrić u 19. minuti, dok je sve zaključeno golom kojeg je u 81. minuti dao Niko Galešić.

Početak Rijeke bio je vrlo žestok, a gosti iz Šibenika su kapitulirali već nakon tri minute igre. Sve je sam napravio Fruk koji je pucao s više od 20 metara i lijepo pogodio za vodstvo Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedili su daljnji napadi Rijeke, pa su tako svoje udarce oprobavali redom Janković, Pašalić i još jednom Fruk, ali su Šibenčani te nalete i udare izdržali bez primljenog gola. No, u 19. minuti još se jednom zatresla gostujuća mreža. Glavom je pucao Andrić i pogodio za 2-0 i novo slavlje na Rujevici.

Tek nakon toga je Šibenik uspostavio ravnotežu na terenu, ali je potom i domaća momčad maknula nogu s gasa i smirila ritam igre. Bez većih uzbuđenja prošao je ostatak prvog poluvremena, a odmah na startu drugog ponovno je šut oprobao Fruk, ali ovaj put bez precizne završnice.

Najbolju šansu za pogodak Šibenčani su imali u 50. minuti. Dobro je pucao Majić, ali je lopta završila na okviru vrata. U 53. minuti, nakon dobre akcije Fruka i Pašalića, potegnuo je potonji igrač Rijeke, ali je treći gol onemogućio šibenski vratar Đaković.

U završnom dijelu utakmice sve je hrabriji i opasniji bio Šibenik koji je u tim trenucima bio nešto bolja momčad, ali i idući put se zatresla gostujuća mreža. U 81. minuti je sjajan prodor obavio Pašalić, poslao je u suparnički šesnaesterac odličnu loptu koju je pokupio Galešić i zabio za konačnih 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo