ZAVRŠENO 6. KOLO / Rijeka preokretom pobijedila Šibenik, Hajduk prvi na HNL ljestvici

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Potpuni preokret donio je 21-godišnji Denis Bušnja koji je u 77. minuti ušao u igru, a u 78. postigao pogodak kojim je Rijeka došla do vodstva

22.8.2021.
23:07
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke preokretom su došli do pobjede pred svojim navijačima, u posljednjoj utakmici 6. kola HT Prve lige svladavši Šibenik s 2:1.

Gostujuća momčad je povela u 47. minuti pogotkom Ivana Delića. Izjednačujući gol u 64. minuti postigao je Josip Drmić preciznim udarcem s bijele točke. Pobjedu Riječanima donio je Denis Bušnja golom u 78. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenčani odlično otvorili

Šibenik je bio značajno agresivnija i aktivnija momčad u prvom poluvremenu, a najveće zasluge za to što gosti nisu došli do prednosti u prvih 45 minuta imao je vratar Martin Zlomislić koji je debitirao u riječkom dresu.

Istina, domaća momčad je dvaput u prvom dijelu zatresla mrežu Šibenika, ali su oba pogotka Jorgea Obregona opravdano poništena: prvi zbog prethodnog prekršaja Antona Krešića, a drugi zato što se kolumbijski napadač našao u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom poluvremenu su se nizale prilike Šibenčana u kojima je Zlomislić pokazao svoju kvalitetu. Branio je udarce gostiju iz svih pozicija. Prednjačio je u pokušajima Marin Jakoliš, a pokušavali su i Perić, Marin... No, rezultat je ostao nepromijenjen.

Na početku drugog poluvremena Šibenik je nagrađen za svoju igru već u 47. minuti. Mario Ćurić je izveo udarac iz kuta, a Delić bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EGZODUS S MAKSIMIRA /

Dinamo uskoro ostaje bez još jedne velike zvijezde?

Image
EGZODUS S MAKSIMIRA /

Dinamo uskoro ostaje bez još jedne velike zvijezde?

Riječani kaznili promašaje

Gosti su bili blizu udvostručenju prednosti. U 56. minuti je Escoval zaustavio akciju Jakoliša i Bačelić-Grgića, a dvije minute poslije ponovno je Zlomislić izašao kao pobjednik iz sraza s Jakolišem.

Kako to obično biva, Šibenčani su kažnjeni za propušteno. U 63. minuti je opravdano dosuđen kazneni udarac, jer je Pavičićev udarac rukom zaustavio Batarelo. Precizan izvođač bio je Josip Drmić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni preokret donio je 21-godišnji Denis Bušnja koji je u 77. minuti ušao u igru, a u 78. postigao pogodak kojim je Rijeka došla do vodstva.

Šibenčani su se trudili izvući barem bod, ali do izjednačujućeg pogotka nisu došli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačna statistika je pokazala čak 19 udaraca gostiju, od toga devet unutar okvira, ali je Zlomislić imao sjajnu večer. Rijeka je iz tri udarca unutar okvira postigla dva pogotka i došla do vrijedna tri boda te je sa 10 bodova ostala izjednačena s Dinamom i Lokomotivom, a tri boda iza Hajduka i Osijeka koji je u nedjelju iznenađujuće poražen s 2:0 na gostovanju kod Istre 1961.

Image
Image
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo