RIJEKA PREKINULA TROGODIŠNJI POST: / Dinamo nokautiran u sudačkoj nadoknadi

Image

U derbiju 14. kola HNL-a Rijeka je slavila protiv Dinama 2:1 pogotkom Sharbinija u sudačkoj nadoknadi.

25.10.2015.
11:00
VOYO logo

RIJEKA - DINAMO 2:1

(Samardžić 50', Sharbini 90+1' / Fernandes 6')

RIJEKA: Vargić - Vešović, Mitrović, Samardžić, Zuta - Močinić, Maleš - Sharbini, Moises, Tomasov - Bezjak

DINAMO: Ježina - Matel, Goncalo, Taravel, Pivarić - Antolić, Machado, Rog - Pjaca, Henriquez, Fernandes

Modri su, s druge strane, doživjeli prvi ligaški poraz nakon 50 susreta bez izgubljene utakmice. Rijeka je ovim velikim trijumfom preskočila Dinamo i zasjela na drugo mjesto prvoligaške ljestvice. Dinamo je, pak, pao na treću poziciju. Ali, idemo redom.

Rijeka je imala veliki izazov uoči ove utakmice. Naime, Bijeli su tražili prvu ligašku pobjedu nad Dinamom kod kuće nakon 3 godine posta. Posljednji puta, riječki nogometaši su slavili protiv Dinama na svom travnjaku u rujnu 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera uoči utakmice bila je sjajna. Navijači su se sljevali na Rujevicu koja je bila rasprodana i nekoliko dana ranije. Organizator utakmice pozvao je sve navijače domaće momčadi da na ogled protiv hrvatskog prvaka dođu u bijelim majicama, sa šalovima ili zastavama kako bi se stvorio ‘jedinstveni ambijent’.Trener Dinama Zoran Mamić za sraz s Rijekom bio je najavio i jednu bitnu promijenu u svojoj momčadi.

Image
KVARNER JE NA NOGAMA: /

Dinamo čeka pakao na Rujevici, policiju zamršena situacija oko navijača

Image
KVARNER JE NA NOGAMA: /

Dinamo čeka pakao na Rujevici, policiju zamršena situacija oko navijača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo završio na klupi

Na golu je bio Antonijo Ježina umjesto Portugalca Eduarda, čija pogreška protiv Olympiacosa je očito prevelika da bi mu mlađi Mamić samo tako oprostio.

Dinamov strateg je izgubio strpljenje s Eduardom, do sad ga je uvijek branio i bio uz njega i nakon loših intervencija protiv Moldea i Skënderbeua, ali je gol iz mrtvoga kuta protiv Grka ipak očito nešto neoprostivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći navijači su, svojim nogometašima, priredili odličnu atmosferu. No, atmosferi nisu podlegli dinamovci nego upravo domaćin. Naime, Dinamo je bolje otvorio utakmicu. Samardžić je već u 3. minuti dobio žuti karton zbo udaranja laktom Henriqueza.

Rujevica šokirana u 6. minuti

I onda u 6. minuti šok na Rujevici. Dinamo je preko Fernandesa poveo s 1:0. Rijeka je tražila aut, pomoćni sudac je pokazao da lopta ostaje Dinamu. Pivarić je izveo aut i dobio loptu natrag, sjajno je ubacio, a Fernandes je još bolje skočio i zabio glavom u suprotan kut Vargića. Rujevica je tak bila utihnula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pogodak Modrih kao da je umrtvio Rijeku. Dinamo je nastavio napadati i u 28. minuti imao dobru priliku. . Ovog puta, Matel je probio po desnom boku, centirao prema Henriquezu na prvoj stativi koji puca glavom, Vargić odbija u korner.

Taravelova velika glupost

Modri su u tom periodu igre zadavali puno muka riječkoj obrani preko bokova. I onda, u 34. minuti se dogodio trenutak koji je u mnogočemu odredio daljnji tijek susreta. Taravel je zbog udarca glavom Vešovića zaradio crveni karton. Kakva je to bila glupost za Taravela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vešović je startao žestoko na Machada. Taravel je došao do Vešovića i napravio potez glavom prema naprijed. Bilo je kontakta glavom, doduše ne jakog, malo ga je "poljubio", ali Vešović se glumački bacio na travnjak i Taravel je morao nasputiti igru. Ako nečeg nije nedostajalo u prvom poluvremenu, onda je to borba i žustrina. Ali, prilika je bilo malo.

Borbeno prvo poluvrijeme

U prvom poluvremenu, sudac Matoc je podijelio podijelio 4 komada (tri kod Rijeke, jedan kod Dinama). I crveni Taravela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred kraj prvog dijela, Dinamo je na poluvrijeme mogao otići s prednošću od 2:0. Machado je prevario dva igrača i tukao s nekih 15 metara, lopta je prohujala uz desnu vratnicu. Drugo poluvrijeme Rijeka je otvorila na najbolji mogući način, golom.

Miral Samardžić je bacio Rujevicu u trans. Slovenac je nakon kornera Anasa Sharbinija s druge stative od travnjaka glavom pogodio gol, Matel nije uspio izbaciti loptu s gol crte. Rijeka je nastavila napadati, ali bez uspjeha. U 55. minuti, Mamić je u igru uveo Soudanija umjesto Pjace, koji u ovom srazu nije puno pokazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sharbini dotukao Dinamo

U 57. minuti, Dinamo vuče polukontru, Rog iz teške situacije iskosa traži suprotni kut, ali nije pogodio okvir. U 81. minuti, Ćorić je tukao iz daljine, a Vargić je uz manje poteškoće skida njegov šut s 20-ak metara.

U 85. minuti, Radošević je s nekih 30 metara okušao svoj udarac, lopta je žabicom iznenadila Ježinu, ali Dinamov golman to odbija u korner. Trenutak poslije, korner je izveden, ali Ježina je pokupio jednu ničiju loptu koja je vrlo lako mogla završiti u golu Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda je došla ta 91. minuta. Anas Sharbini je zabio pobjednički pogodak za Rijeku. Rujevica je eruptirala, Dinamo je konačno u Rijeci kapitulirao. Barem, kad se radi o ligaškim susretima.

Ovim rezultatom najzadovoljniji je Hajduk koji je zadržao prvo mjesto sa 29 bodova. Rijeka je preskočila Dinamo i sada je druga sa 28 bodova, dok je Dinamo pao na treće mjesto sa 27 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI

Rijeka - Dinamo 2-1 (Samardžić 50, Sharbini 90 / Fernandes 6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak: Osijek - Slaven Belupo 0-0

Subota: Inter - Istra 1961 3-0 (Nestorovski 6, 54, Mazalović 62) Hajduk - Lokomotiva 2-1 (Sušić 29, Tudor 65/ Andrijašević 54)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večeras: Zagreb - Split (19 sati) TABLICA: 1. Hajduk 14 8 5 1 20 9 29 2. Rijeka 14 7 7 0 25 10 28 3. Dinamo 14 7 6 1 31 10 27 4. Split 13 5 4 4 13 12 19 5. Inter 14 4 7 3 16 18 19 6. Istra 1961 14 4 5 5 16 24 17 7. Slaven Belupo 14 2 8 4 16 19 14 8. Lokomotiva 14 4 2 8 20 24 14 9. Osijek 14 2 4 8 10 25 10 10. Zagreb 13 0 4 9 11 27 4

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo