RIJEKA I OSIJEK ODIGRALI NAJLUĐU UTAKMICU OVE SEZONE: / Rapsodija prekrasnih golova, sporni crveni kartoni i festival grubosti

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka će tako po sedmi put zaigrati u finalu Kupa, dosada je pet puta podizala pobjednički pehar

31.5.2020.
22:14
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Braintelji naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Rijeke plasirali su se u finale ovosezonskog izdanja tog natjecanja zahvaljujući 3-2 (0-1) domaćoj pobjedi protiv Osijeka u polufinalu do koje su stigli nakon velikog preokreta.

Osijek je manje od pola sata prije kraja utakmice vodio sa 2-0 golovima Bočkaja (16, 48), no Rijeka je s igračem više na travnjaku i uz obilatu pomoć suca Pajača uspjela ostvariti preokret pogocima Murića (66), Čolaka (73-11m) i Yatekea (86).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

31.05.2020., Stadion Rujevica, Rijeka - Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa izmedju HNK Rijeka i NK Osijek. Talys Alves Pereira Oliveira, Petar Bockaj, Eros Grezda.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Bočkaj briljirao

U prvom poluvremenu Osijek je bio bolja momčad na travnjaku, a tu svoju bolju igru okrunio je i golom Bočkaja u 16. minuti. Silva se izborio za loptu na sredini igrališta, pobjegao na desno krilo s kojega je poslao odličnu prizemnu loptu na koju je na drugoj vratnici natrčao Bočkaj i s pet metara svladao Pandura.

Mogli su gosti na odmor i s večom prednosti, ali u posljednjim trenucima prvog dijela njihov najbolji strijelac Marić nije uspio iskoristiti veliku priliku nakon pogreške u obrani domaćih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Osijek je stigao do vodstva od 2-0 na samom početku drugog dijela. U 48. minuti teško je pogriješio vratar Rijeke Pandur koji je prilikom ispucavanja praktički dodao loptu Bočkaju na 20-ak metara od svog gola, a veznjak gostiju je taj poklon iskoristio i snažnim udarcem još jednom zatresao mrežu.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Utakmica Rijeke i Osijeka

Sporna situacija

Naznaka preokreta dogodila se u 56. minuti kada je sudac Pajač potpuno neopravdano dodijelio drugi žuti, a samim time i isključujući crveni karton Kleinheisleru iako mađarski veznjak u duelu s Lončarom nije niti napravio prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su s igračem više zagospodarili terenom i već u 66. minuti smanjili na 1-2. Ubačaj Štefulja Murić je uspio prihvatiti na 10-ak metara od gostujućeg gola i zatim preciznim udarcem pogoditi mrežu.

Image
Image

31.05.2020., Stadion Rujevica, Rijeka - Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa izmedju HNK Rijeka i NK Osijek. Talys Alves Pereira Oliveira, Ivan Tomecak.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Sporan penal

Vjerojatno ključni trenutak dogodio se u 73. minuti kada je sudac Pajač nakon zračnog duela Talysa i Capana pokazao na kazneni udarac za Rijeku. Osijekov branič je, istina, u skoku ispružio ruku, ali dojam je kako nije bilo kontakta s Rijekinim igračem. Nakon dugih i neplodnih prosvjeda Osječana Čolak je bio siguran izvođač udarca s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

31.05.2020., Stadion Rujevica, Rijeka - Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa izmedju HNK Rijeka i NK Osijek. Petar Bockaj.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Preokret

Potpuni preokret uslijedio je u 86. minuti kada je Rijeka odigrala brzi protunapad nakon kornera za Osijek. Kombinirali su Yateke i Lončar, a ovaj prvospomenuti je akciju okončao preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora za 3-2.

U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Silva je imao odličnu priliku za poravnanje, ali njegov jak udarac Pandur je uspio neutralizirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će tako po sedmi put zaigrati u finalu Kupa, dosada je pet puta podizala pobjednički pehar (2005, 2006, 2014, 2017, 2019), a suparnik u finalu koji će se igrati 1. kolovoza u Šibeniku bit će joj Lokomotiva koja je u subotu sa 3-1 (0-1) svladala Slaven Belupo. Lokomotivi će to biti drugi nastup u finalu, 2013. je izgubila od Hajduka.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALE HRVATSKOG KUPA, RIJEKA - STADION 'RUJEVICA', 20:15

RIJEKA - OSIJEK 2:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastavi:

Rijeka: Pandur - Galović, Capan, Smolčić - Tomečak, Halilović, Lepinjica, Štefulj - Andrijašević - Gorgon, Čolak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek: Ivušić - Lončar, Škorić, Majstorović - Silva, Žaper, Kleinheisler, Talys - Grezda, Marić, Bočkaj.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 5' - Kraj utakmice.

90 + 5' - Luda završnica. Sada je Pandur skinuo zicera Osijeku, čak je i Ivušić došao u napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 3' - Od 70. minute do sada palo je čak šest žutih kartona. Ukupno ih je deset podijeljeno. Klupa Osijeka je izvan sebe, svi su nervozni, a na terenu je pravi festival grubosti.

89' - U međuvremenu je isključen Smolčić, a na terenu vlada nasilje. Izbila je velika gužva nakon jednog prekršaja Lepinjice, a Pajač dijeli žute kartone kao na traci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - GOOL! Preokret Rijeke. Yateke je zabio nakon fantastične kontre. Prvo je dodao Lončaru, a ovaj se sjurio po lijevoj strani i na kraju mu vratio loptu, a ovaj je precizno pogodio u donji desni kut.

84' - Lepinjica je krasno pucao i išlo bi to u gol, da Škorić glavom nije skrenuo loptu s putanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Murić, kakva šansa!!! Projurio je sada kroz obranu s desne strane u kazneni prostor, ali bio je za malo neprecizan.

73' - GOOOL! Čolak je hladnokrvno zabio. U jednu stranu Ivušić u drugu lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Da, penal je. Jugović je dobio žuti zbog prigovora, a udaljen je s terena i Karlo Primorac s osječke klupe.

70' - Mogući penal za Rijeku. Talys je laktom u skoku pogodio igrača Osijeka i sudac Pajač pokazao je na bijelu točku. Čeka se provjera VAR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - GOOL! Murić je zabio. Štefulj je ubacio u kazneni prostor i pogodio braniča Osijeka, a onda se lopta odbila Muriću u noge. On je lijepo primirio i zabio prekrasan i neobranjiv gol.

62' - Ušao je Jugović umjesto Grezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Eto problema za Osijek. Kleinheisler je dobio drugi žuti karton i Osijek je sada s igračem manje. Malo je ta situacija bila dvojbena jer činilo se kako nije baš bilo kontakta za drugi žuti karton, a pitanje je li i za prekršaj.

54' - Lonča i Velikovski su ušli, vani su Gorgon i Halilović. U međuvremenu je Žaper imao dobru priliku, ali mu je Pandur skinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - GOOOL! Bočkaj je zabio fantastičan pogodak nakon velike pogreške obrane Rijeke. Grezda je sjajno pritisnuo vratara Pandura, ovaj je dodao loptu u noge Bočkaju koji je potom fantastično pogodio u suprotni kut iz kosa i povećao vodstvo.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme i Žaper je već dobio žuti karton.


45' + 1' - Kraj prvog dijela.

44' - Novi promašeni zicer Osijeka. Obrana Rijeke opet je katastrofalno pogriješila i na kraju je Marić promašio sto postotnu šansu pred samim vratima Pandura. Poslao je loptu preko gola.

42' - Forsira Rijeka igru preko bokova, konkretno preko desne strane i Tomečaka, ali bezuspješno za sada.

38' - Čolak je sada imao najbolju šansu za Rijeku. Tomečak ga je fantastičnim centaršutom pogodio "u trepavicu", ali napadač Rijeke je glavom puknuo pored gola.

34' - Ne znamo točno u čemu je problem, ali Bočkaj već četvrti korner za redom vrlo neprecizno gađa drugu stativu i praktički prebacuje sve igrače.

31' - Grezda je promašio loptu iz velike blizine, ovo je lako mogao biti pogodak.

28' - Inače, okupilo se i oko 200 navijača Rijeke koji se nalaze tamo negdje iza svoje tribine i dosta su glasni pa se stvara barem neka zvučna kulisa.

24' - Kleinheisler je dobio žuti karton, a nešto ranije je kažnjen i Smolčić kod Rijeke.

17' - GOOOL! Bočkaj je zabio sjajan pogodak iz blizine nakon što mu je gotovo preko pola terena asistirao.

15' - Lijepa prilika Rijeke. Lepinjica je nakon jedne loše izbijene lopte naletio na loptu i volejem je opalio s nekih 17 metara, ali prošlo je malo iznad gola.

8' - Prva solidna prilika. Marić je pronašao Grezdu sjajnom okomitom loptom u prostor, ovaj se izvukao na bok i loše centrirao. Dobili su i korner, ali Bočkaj je napucao loptu metrima dalje od kaznenog prostora.

6' - Napeto je od samog početka, treneri su izašli u zanimljivim 3-4-3 formacijama, igrači djeluju raspoloženo i rastrčano, obrane su disciplinirane... Vidjet ćemo kako će biti kasnije.

1' - Počela je utakmica.


19:41 - Stigli su sastavi i oba trenera postavila su formaciju s tri braniča.


Nakon što je Lokomotiva u subotnjoj golijadi svladala Slaven Belupo 4:1 i plasirala se u finale Hrvatskog kupa, nedjelja donosi i drugo polufinale u kojem će snage odmjeriti Rijeka i Osijek.

Rijeka brani naslov pobjednika Kupa, te lovi treće "Rabuzinovo sunce" u posljednje četiri sezone.

Do sada je 12 puta igrala u polufinalu Kupa i šest puta stigla do finala, pri čemu je ukupno pet puta osvojila Kup.

Image
LOKOMOTIVA PREGAZILA SLAVEN I IZBORILA FINALE: /

Sammir genijalnim potezima kreirao preokret, pao je i jedan eurogol

Nema alibija

"Moramo biti spremni i tako se ponašamo. Igrači su svjesni da je utakmica bitna i nema alibija," rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

"Spremni smo za 'post-korona eru', dodao je slovenski stručnjak.

Osijek i Rijeka su u Kupu odigrali osam međusobnih susreta i zanimljivo, nije bilo neodlučenih ishoda. Oba sastava upisala su po četiri pobjede, a dvaput je dalje prošao Osijek, a dva puta Rijeka.

Osječani su Rijeku oba puta izbacili u četvrtfinalu, dok je Rijeka jednom slavila u četvrtfinalu, a posljednji put u sezoni 2016/17. u polufinalu.

"Očekuje nas susret protiv iskusne ekipe s odličnim pojedincima, ali moramo se fokusirati na sebe. Kako biti bolji u svim fazama igre. Mislim da će odlučili neki mini detalji," naglasio je Rožman.

Osječani vježbali jedanaesterce

Osijek se deseti put probio do polufinala. Do sada je dva puta bio uspješan u polufinalima, a jednom je i osvojio Kup, 1999. u Maksimiru protiv Cibalije.

Svjestan je trener osječkog sastava Ivica Kulešević da će njegova momčad morati odigrati hrabro i odlučno u želji za pobjedom.

"Rijeka ima jako dobar napadački potencijal, no valja istaknuti kako je i defenzivno, prije ove prisilne stanke, izgledala vrlo sigurno. No, imamo i mi svojih aduta, sigurno i kvalitetu za dobru prezentaciju i ostvarenje svojih želja i ciljeva“, rekao je šef stručnog stožera Bijelo-plavih, poručivši da u ovom dvoboju neće biti prostora ni za kakve kalkulacije.

Kulešević je dodao kako bi bilo idealno izboriti prolaz u 90 minuta igre, bez obzira na to što smatra da su njegovi izabranici spremni i za eventualne produžetke. Uvježbavaju se i jedanaesterci, što je i logično uoči eliminacijskih utakmica.

Susret Rijeke i Osijeka počinje u 20:15, a prijenos ćete moći gledati na HTV 2. Tekstualni prijenos pratite na portalu Net.hr.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo