SJAJNA IDEJA / Revolucija u Bundesligi: Žele omogućiti navijačima da gledaju što i sudac

Image
Foto: Profimedia

Njemački nogometni savez odlučio je poslušati navijače i napraviti sjajnu stvar za njih

17.10.2023.
16:34
Profimedia
VOYO logo

Od kada je uveden VAR navijači su podijeljenog mišljenja oko njega, ali oko jedne stvari su svi složni. Naime, na stadionskim ekranima se ne prikazuje ono što VAR provjerava stoga navijači na stadionu ne mogu znati što se dogodilo.

Image
BILO JE I OČEKIVANO /

Procurilo je: Lionel Messi će osvojiti Zlatnu loptu po osmi put u karijeri

Image
BILO JE I OČEKIVANO /

Procurilo je: Lionel Messi će osvojiti Zlatnu loptu po osmi put u karijeri

Njemački nogometni savez odlučio je poslušati navijače i napraviti sjajnu stvar za njih pa će tako u drugoj polovici sezone navijači u Bundesligi preko posebne aplikacije moći vidjet ono što se vidi i na televiziji, odnosno što VAR provjerava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo.

Image
Image

O tome je govorio direktor inovacija DFB-a Jochen Drees:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zlatni standard jednostavno bi trebao biti da posjetitelji stadiona i televizijski gledatelji vide iste slike u VAR situacijama. Navijač na tribinama trebao bi biti na istoj razini kao i televizijski gledatelj. Slažemo se da aplikacija može biti alat za gledatelje na stadionu. Idejna faza za to je završena, sada smo u fazi planiranja i pitamo se kako implementacija može biti uspješna.

Iako je jedna od opcija da navijači tu aplikaciju mogu skinuti na svoje mobilne uređaje, Drees upozorava da to možda ne bi bilo idealno rješenje. Druga mogućnost jest da se te situacije prikazuju na semaforima na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav na stadionu mora savršeno funkcionirati. Ako posjetitelji stadiona tada samo gledaju u svoje pametne telefone, to ne bi bilo produktivno. Otvorena su još neka pitanja: npr. eventualni pravni problemi te koju platformu koristiti", objasnio je Drees.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo