VRLO OZBILJNA SITUACIJA / Real trese najveći skandal u povijesti: Nogometašima prijete višegodišnje kazne, poznato i tko je uhićen

Image

Četvorici koji su navodno upleteni u slučaj dijeljenja snimke seksa prijete kazne od jedne do pet godina zatvora

15.9.2023.
8:59
VOYO logo

Četvorici mladih igrača Real Madrida koji su navodno upleteni u slučaj dijeljenja snimke seksa prijete kazne od jedne do pet godina zatvora, piše španjolski As.

Image
ISTRAGA U TIJEKU /

Skandal u Realu, uhićena trojica zbog dijeljenja snimke seksa: 'Neki nastupaju i za prvu momčad'

Image
ISTRAGA U TIJEKU /

Skandal u Realu, uhićena trojica zbog dijeljenja snimke seksa: 'Neki nastupaju i za prvu momčad'

Za određivanje primjerene kazne morat će se uzeti u obzir određene okolnosti: dob žrtve, je li bilo pristanka ili ne, je li širenje učinjeno uz njezino dopuštenje ili ne, kao i konkretan sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako žrtva nije pristala na snimanje videa, predviđena je kazna od jedne do četiri godine zatvora. Kazna će se povećati kaznom zatvora od dvije do pet godina ako su uz snimku distribuirane i snimljene fotografije.

U oba slučaja ove će se kazne pooštriti ako je žrtva maloljetna osoba, a prema prvim navodima upravo je to slučaj. Dokaže li se to, za snimanje bez pristanka je kazna zatvora od dvije i pol do četiri godine, dok bi za snimanje i širenje kazna mogla biti od tri i pol do pet godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, te bi kazne bile blaže za one koji su, a da nisu snimili video, isti širili. Oni bi bili kažnjeni zatvorom od jedne do tri godine, ali bi se i na te kazne također primjenjivale otegotne okolnosti ako je žrtva maloljetna, čime bi se kazna povećala.

Utvrdi li se da je odnos bio s pristankom, kazne za dijeljenje snimke su od jednog do tri mjeseca, odnosno od tri do 12 mjeseci dokaže li se da je djevojka maloljetna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrivena imena nogometaša?

Fonsi Loaiza, novinar iz Španjolske, otkrio je da su uhićeni Raul Asensio (20), Aleks Aleman (18), Andres Kampos (21) i Borha Alonso (19).

Podsjetimo, skandal je izbio još 6. rujna, kada je majka 16-godišnje djevojke na Kanarskim otocima podnijela prijavu protiv navedenih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su zatim optuženi zbog dijeljenja seksualnog sadržaja na kojima se nalazi njena maloljetna kći.

Poslije optužbi, osam dana kasnije policija je upala u trening-centar "Valdebebas", gdje je uhitila osumnjičene, a tu su bili i prvotimci Real Madrida. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo