KRALJEVSKI KLUB / Real nije čestitao na naslovu donedavnom igraču: Zato se nisu zaboravili pokloniti Luki Modriću i HNS-u

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Real Madrid nakon utakmice posvetio je dva tvita finalu Lige nacija

19.6.2023.
0:30
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom nad Hrvatskom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Image
I TO SMO DOČEKALI /

Hajduk se oglasio nakon što su Vatreni izgubili finale Lige nacija: Evo kako su čestitali na drugom mjestu

Image
I TO SMO DOČEKALI /

Hajduk se oglasio nakon što su Vatreni izgubili finale Lige nacija: Evo kako su čestitali na drugom mjestu

Hrvatska je najbolju priliku za pogodak u osnovnom dijelu utakmice imala u 51. minuti, kad je Josip Juranović sa desetak metara iskosa desno poslao loptu pokraj suprotne vratnice, dok su Španjolci najbolju priliku imali u 84. minuti, kad je Fatijev udarac s osam metara na gol-crti blokirao Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U produžetku su Španjolci bili opasnija momčad, ali nijedan njihov udarac nije išao unutar okvira pa je odluka o pobjedniku ostavljena za raspucavanje udarcima s 11 metara.

Nikola Vlašić, Marcelo Brozović, Luka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon. Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku "na životu". Joselu, Rodri, Mikel Merino, Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima koji su se pridružili Portugalu i Francuskoj kao osvajači Lige nacija.

Real Madrid nakon utakmice posvetio je dva tvita finalu Lige nacija. Jedan da čestita španjolskoj reprezentaciji, a zanimljivo nisu spomenuli svog donedavnog igrača Marca Asensija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitamo Španjolskom savezu na osvajanju Lige nacija 2023. Čestitamo našim igračima Nachu, Carvajalu i Franu Garciji. Ponosni smo na sve vas", napisao je Kraljevski klub, a potom je uputio i čestitku HNS-u.

"Čestitamo HNS-u i njihovom vječnom kapetanu, našem velikom Luki Modriću za izvanredno odigranu Ligu naciju u kojoj su došli do finala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo