Ostao je realan / Bjelica nakon poraza na San Siru: 'Sve je moralo biti bolje. Izgubili smo jer smo bili loši'

Trener Dinama i u porazu nakon Atalante zauzeo je gard prije utakmice na Maksimiru s Manchester Cityjem

27.11.2019.
20:09
VOYO logo

Nije to bila Dinamova večer na San Siru, bila je to večer jedne od najboljih momčadi talijanske Serie A. Atalanta je opravdala status favorita i s 2:0 ispratila Dinamo sa San Sira. Modra obrana počela je griješiti vrlo brzo, Muriel je s 11 metara doveo Atalantu u vodstvo u 23. minuti.

Dinamo nije kreirao, no Mislav Oršić zatresao je gredu u 36. minuti, a centimetri su dijelili Dinamo od izjednačenja. U drugom poluvremenu Dinamo se pokušao probuditi, ali primaju pogodak Gomeza nakon dvije minute nastavka.  Atalanta je krenula po još, dominirala, tako da je na kraju 2:0 i prihvatljiv poraz. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo dosta kardinalnih grešaka, počevši od mene pa tako dalje. Puno smo griješili kao ekipa, nismo imali raspoloženih pojedinaca. Takve utakmice se događaju, mislim da je ovo jedna od najlošijih utakmica otkad je trener Bjelica s nama", rekao je Dino Perić.

"Da smo se uspjeli rezultatski vratiti nakon što smo gubili 1:0 oni bi se možda malo povukli, uplašili bi se i možda bi bila drugačija utakmica", rekao je Mislav Oršić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalosni smo, ali svjesni smo da možda nismo bili na nekoj razini, ali to je tako. To je tako, sutra su opet nova dokazivanja", kazao je Mario Šitum.

Dinamov trener bio je realan nakon poraza od Atalante, čak i priznao da je morao sprečavati veću katastrofu. No i u porazu, Nenad Bjelica je zauzeo gard za Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporterka RTL-a razgovarala je s Nenadom Bjelicom

Na San Siru poslije utakmice razgovarala je reporterka RTL-a, Ines Goda.

"Ne mogu biti zadovoljan ni rezultatom ni utakmicom. Atalanta je bila bolja momčad i zasluženo je pobijedila", rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je moralo biti bolje. Faza napada, obrane, agresivnost, bolje tranzicije, brža igra, jednostavnija, ne praviti greške. Stvarno smo puno griješili", objasnio je Bjelica.

Priznao je kako ih Atalanta nije iznenadila igrom, bolje su ušli u utakmicu i zasluženo pobijedili. Objasnio je što su promijenili na poluvremenu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promijenili smo sustav jer smo tijekom prvog poluvremena imali dosta problema i pokušali smo se stabilizirati, no plan je pao u vodu. Htjeli smo igrati više preko bokova, rastegnuti njihovu obranu. Stvoriti višak i probamo biti opasni. Ali nakon 2:0 gledali smo da zatvorimo utakmicu da ne bi bio neki katastrofalni poraz", objasnio je Bjelica.

Ne zna još tko će zamijeniti KevinTheophile Catherine-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je to kako ćemo mi igrati. Izgubili smo jer smo biti loši. Protiv Cityja je vrlo važno da mi budemo na većem nivou, onda mi imamo veće šanse", zaključio je Bjelica.

Šahtar je napravio veliko iznenađenje protiv Cityja

"Curilo" je na sve strane u Dinamovoj obrani, hrvatski reprezentativac u redovima Atalante, Mario Pašalić imao je barem dvije izgledne prilike. Nakon pobjede nije likovao.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar je u Dinamovoj skupini napravio veliko iznenađenje i u gostima kod Manchester Cityja odigrao 1:1. Ukrajinci su tako napravili veliki korak prema osmini finala Lige prvaka, a Manchester City osigurao je prvo mjesto u skupini. Iako rasterećeni dolaze Dinamu u zadnjem kolu, trener Citya Josep Guardiola kaže zbog poštovanja prema Atalanti i Šahtaru - u Zagrebu idemo na pobjedu.

"Vidio sam dobrih stvari u igri i stvari na kojima trebamo raditi. Ali mi smo prošli u drugu fazu natjecanja i to je najvažnija stvar kada počinjete grupnu fazu", kazao je Guardiola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednje dvije utakmice smo pokazali što možemo. Igrali smo protiv Cityja, protiv Dinama iz Zagreba i znali smo da ćemo ako izgubimo ispasti iz natjecanja. Utakmica protiv Cityja nije ništa odlučila. Sretni smo s oba rezultata, a sve će se riješiti u zadnjoj utakmici", rekao je trener Šahtara, Luis Castro.

Sinoć su prolaz u osminu finala, dakle, osigurali Manchester City, Real Madrid i Tottenham. Bayern Munchen u Beogradu je razmontirao Zvezdu sa 6:0. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo