Real i Barca se mogu sakriti: Mali klub jednim potezom oduševio cijeli svijet

Maljušni španjolski prvoligaš Rayo Vallecano oduvijek je bio ponos svog radničkog kvarta Vallecas u Madridu. Tradicionalno imaju najmanji proračun u ligi, ali taj klub najveće srce i dušu.

28.11.2014.
8:05
VOYO logo

Kad bi se davao trofej za ljudskost, Rayo bi bio prvak Španjolske. Miljama ispred Reala i Barcelone, jer klub s omalenog stadiona koji prima 14.000 navijača živi desetljećima sa svojim kvartom. Bili u prvoj ili četvrtoj ligi, oni su ponos siromašnog Vallecasa.

Iako klub novca nema i ne može si priuštiti pojačanja, jer oni doslovno preživljavaju rasprodajom igrača (najveću zvijezdu Michua su zapravo poklonili Swanseau za 2.5 milijuna eura), odlučili su pomoći jednoj susjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/sQxpbn8VfKI

Carmen Martínez Ayudo ima 85 godina i nedavno je završila na ulici. Teška sudbina poigrala se sa staricom. Njen sin je izgubio posao, te kako više nije mogao vraćati kredit, banka je sjela na njenu nekretninu. Nemilosrdno su je bacili na ulicu, bakica koja je cijeli život radila kao čistačica, ostala je bez ičeg i vodstvo Raya nije moglo preći preko toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo samo gledati, pomoći ćemo toj ženi. Ne samo ja, nego cijela momčad i klub. Pružit ćemo joj ruku i pomoći pronaći mjesto gdje može dostojanstveno živjeti, da se ne osjeća napušteno", rekao je trener Paco Jémez i dodao: "Rado bih pomogao svima koja je potrebna pomoć, ali nisam svemoguć."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rayo je ekspresno pronašao stan za gospođu Carmen i obvezao se kako će joj do kraja života plaćati stanarinu. Nije to veliki potez, ali je od srca i zbog takvih poteza u današnjem svijetu želimo svu sreću bakici i klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo