Shakespeare trener / Ranierijevo pismo koje sažima sve: 'Jučer je moj san - uništen'

Image

'Avantura je bila nevjerojatna i ostat će mi zauvijek u sjećanju' izjavljuje Ranieri u pismu dan nakon što su čelnici Leicestera donijeli odluku o njegovom trenerskom otkazu

24.2.2017.
21:12
VOYO logo
Image
aktualni prvak neprepoznatljiv /

Otkaz treneru godine: čelnici Leicester Cityja izgubili strpljenje s Claudijom Ranierijem

Image
aktualni prvak neprepoznatljiv /

Otkaz treneru godine: čelnici Leicester Cityja izgubili strpljenje s Claudijom Ranierijem

"Jučer je moj san uništen. Nakon euforije prošle sezone i osvajanja naslova prvaka sve što sam sanjao je da ostanem u Leicesteru. Nažalost, to se neće dogoditi", započeo je Ranieri izjavu u svojem pismu.

"Avantura je bila nevjerojatna i ostat će mi zauvijek u sjećanju. Najveća zahvala svima u klubu, najviše navijačima, koji su me dirnuli od srca od prvog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko neće moći osporiti ono što smo postigli zajedno. Nadam se da ćete razmišljati o tome i smijati se tom postignuću na način na koji ću se ja smijati. Bilo je to čudesno i sretno vrijeme koje nikada neću zaboraviti. Bila je čast i zadovoljstvo postati prvakom sa svima vama", zaključio je Ranieri.

Privremeni trener Leicestera sada je 53-godišnji Craig Shakespeare, koji je u petak izjavio da nitko nije slutio da bi Claudio Ranieri mogao dobiti otkaz, pa čak niti sam Ranieri, objavili su britanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije slutio da bi se ovo moglo dogoditi, pa niti Ranieri", izjavio je Shakespeare, koji ulogu pomoćnog trenera u Leicesteru obavlja od 2011. godine. Na to je mjesto došao zajedno sa bivšim trenerom Nigelom Pearsonom, a na njegove usluge oslonio se i Ranieri, koji je stigao u klub u ljeto 2015.

"Nakon povratka iz Seville, otišao sam kući. Nakon nekog vremena nazvao me je sportski direktor Jon Rudkin i rekao mi je što se događa, te me je zamolio da vodim momčad u sljedećoj utakmici. Bio sam šokiran. Deset minuta kasnije klub je objavio da je raskinuo suradnju s Ranierijem", kazao je Shakespeare, koji sada mora pripremiti igrače za prvenstveni susret protiv Liverpoola u ponedjeljak na King Power stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je odbacio medijska nagađanja da su pojedini igrači od tajlandskih vlasnika kluba tražili odlazak Ranierija.

"Bilo je frustracija zbog loših rezultata, ali Ranieri nije izgubio kontrolu nad svlačionicom. Nemam nikakvih saznanja o tome da su navodno neki igrači razgovarali sa vlasnicima. Za to čujem prvi puta. Na treninzima nikad nije bilo nikakvih problema, igrači se ponašaju profesionalno i siguran sam da su razočarani zbog toga što je trener ostao bez posla", rekao je Shakespeare, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam imao dobar odnos sa Ranierijem, od početka do kraja. Niti sam ja imao problema s njim, niti on sa mnom. Razgovarao sam s njime nakon što je vijest objavljena i on mi je zahvalio na podršci. Bio je iznanađen, možda malo šokiran, ali ne i uzbuđen. Zvučao je smireno i razborito, svjestan da se takve stvari događaju u nogometu".

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo