VIDEO: / Kapetan Rakitic odveo Sevillu do trofeja!

Veliki finale Europa lige na Juventus Stadiumu u Torinu pripao je Sevilli. Utakmicu su presudili jedanaesterci, a zavrsilo je 4-2 za andaluzijski sastav.

14.5.2014.
15:43
VOYO logo

Izuzetno tvrdu i neatraktivnu utakmicu gledala je publika u Torinu. Ulog je ocito bio prevelik i obje su momcadi prvenstveno zeljele sacuvati vlastitu mrezu iako je Benfica bila ipak puno ofenzivnija.

Igralo se uglavnom na sredini terena i prilike su bile rijetke. Zavrsilo je tako 0-0 nakon 90 i 120 minuta i pobjednika su morali odluciti jedanaesterci. U regularnom dijelu i produzecima valja istaknuti Sevillinog vratara Beta koji je branio sve Benficine pokusaje, ponajprije Limine, dok je s druge strane vratar lisabonskog kluba Jan Oblak nije imao potrebe za brojim intervencijama. Ipak, Beto je posebno zablistao pri raspucavanju penala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri izvodenju jedanaesteraca Sevilla je imala sve precizne izvodace, a golove su zabili Bacca, M'Bia, Coke i Gameiro. S druge strane, kod Benfice su zabili tek Lima i Luisao, dok je vratar Beto zaustavio udarce Oscara Cardoza i Rodriga.

Ivan Rakitic predvodio je Sevillu do naslova kao kapetan i svo je vrijeme proveo na travnjaku. Andaluzijskom je klubu ovo bio treci naslov u povijesti ovog natjecanja. Prethodno su naslove osvajali 2006. i 2007. dok je jos nosilo naziv Kup UEFA. I prethodni naslov 2007. protiv Espanyola Sevilla je takoder osvojila boljim izvodenjem jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane nastavilo se Benficino prokletstvo buduci su izgubili vec osmi uzastopni europski finale. Prokletstvo je izrekao bivsi im trener Bela Guttman 1962. godine na odlasku iz kluba tada izjavivsi da Benfica "u narednih 100 godina nece osvojiti europski trofej". Posljednji europski naslov Benfica je osvojila spomenute godine, a bio je to Europski kup, danasnja Liga prvaka.

//www.youtube.com/embed/diZV6-9eaU4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo