RAKITIĆ SE OPASNO PRIBLIŽIO BARCINOJ LEGENDI: /

Katalonci se zbog ovih brojki ne mogu načuditi situaciji u kojoj se Vatreni našao

Image
Foto: Profimedia

Od standardnog prvotimca preko noći je postao zamjena

17.10.2019.
9:34
Profimedia
VOYO logo

Ime Ivana Rakitića mjesecima ne silazi s naslovnica španjolskih medija. Razlog je veliki zaokret koji mu se dogodio. Od stožernog igrača postao je rezerva i prva opcija za odlazak s Nou Campa.

"Sve do ove sezone njegova karijera u Barceloni dala je naslutiti da bi trebao postati četvrti stranac s najviše nastupa u povijesti kluba", piše Mundo Deprotivo ovog četvrtka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U proteklih pet sezona prosječno je nastupio u 54 utakmice. Da se to dogodilo i ove sezone upisao bi preko 300 nastupa za klub", dodaju.

Prekače Cocua?

Potom otkrivaju podatak prema kojem je Vatreni s 274 nastupa pe petom mjestu u povijesti kluba kada su u pitanju nastupi stranaca. PhillipCocu na četvrtom mjestu s 297 odigranih utakmica u dresu katalonskog diva bio mu je dostižan, ali teško da će se to dogoditi ne promijeni li mu se situacija radikalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je na prvom mjestu s 692 nastupa, Alves ih ima 391 dok ih je Mascherano prikupio 334.

"Nizozemac je bio u Barceloni od 1998. do 2004., a u svojoj šestoj sezoni skupio je 48 nastupa. Rakitić je u svojoj šestoj sezoni u prvih deset utakmica nastupio tek u pola njih. Lani je u istom periodu započeo njih osam, dok je u preostale dvije igrao više od pola sata", navodi MD.

Ističu kako postoje i drugi podaci koji jasno daju do znanja koliko je Rakitić bio važan Barceloni od dolaska iz Seville 2014. godine. Njegova brojka je spektakularna. Nastupio je u 93,5% utakmica otkako je stigao. Samo je tri propustio zbog ozljeda, dok ih u šest nije nastupio iz taktičkih razloga, odnosno rotacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj navode kako je nastupio u deset finala od kojih je u devet slavio. A osvojio je sve što je mogao: Ligu prvaka, četiri prvenstva, četiri kupa, europska Superkup, dva španjolska Superkupa i svjetsko klupsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo