Skidale se i hlačice / Lude nogometne proslave: Od šmrkanja gol-linije do gmizanja po travi poput gusjenice

Image
Foto: Profimedia / RTL.hr

Christian Pulišić zabio je hattrick u uvjerljivoj pobjedi SAD-a protiv Kostarike. Njegova proslava pogotka obišla je društvene mreže, a mi se sjećamo još nekih ludih proslava.

24.7.2022.
10:00
Profimedia / RTL.hr
VOYO logo

U jednoj nogometnoj utakmici mnogo se toga može činiti komercijalno, umjetno i,. jednostavno, neiskreno. Međutim, u jednoj situaciji često vidimo nogometaše u iskrenom trenutku sreće (ili tuge), radosti, šarma i karizme. Radi se o proslavi pogodaka.

Tko se bavi(o) nogometom dobro poznaje taj osjećaj. Čak i kada utrpate gol na nogometnom terminu na kvartu, osjećaj je uzbudljiv i dobar. Proslave pogodaka znaju biti raznovrsnog karaktera, a posebno pamtimo one osobne. Ponekad znaju biti bizarne - igrače u trenutku punog adrenalina pogodi posebna vrsta mašte pa izvode ludorije na terenu. Da, sve je to dio nogometa,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim se povodom u ovo vrelo subotnje jutro prisjetimo najbizarnijih nogometnih proslava. Pulišić je nedavno gmizao po travnjaku, a bilo je još bizarnijih trenutaka...

Pulišić - gušter?

Image
Foto: Profimedia

Zabio gol, pa je 'šmrkao' bijelu gol liniju

Robert Fowler jedan je od najboljih 'devetki' u povijesti Liverpoola. Tijekom svojih igračkih dana, Fowler je često bio na udaru navijača Evertona da je redoviti korisnik kokaina. Tako je Fowler odlučio obilježiti važan pogodak nezaboravnom proslavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SJAJNA EKIPA /

Donosimo vam najskuplju HNL momčad igrača čiji su transferi već završeni

Image
SJAJNA EKIPA /

Donosimo vam najskuplju HNL momčad igrača čiji su transferi već završeni

U utakmici protiv vječitih gradskih rivala u Merseyside derbiju Fowler je zabio ključni pogodak i izjednačio utakmicu. On je pogodak proslavio tako da je kleknuo na koljena, došao do gol-linije i 'pošmrkao' bijelu liniju. Njemu i dan danas nije žao što je to učinio.

"Bio sam apsolutno zgažen od Evertonovih navijača uvijek sam planirao to napraviti. Znao sam što radim, nije me bilo birga. Bila je to šansa da ih naživciram nakon maltretiranja kojeg su mi priuštili," objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonac zabio gol, skinuo hlačice i stavio ih na glavu...

Jednu od najbizarnijih i najčudnijih proslava pogotka pripada Makedoncu Mariju Đurovskom. On je 2013. igrao u tajlandskoj ligi, a s golom u 35. utakmice protiv ligaških rivala šokirao je sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pogotka, tada 27-godišnji Đurovski dotrčao je do tribine, skinuo svoje hlačice i navukao ih na glavu. Ponosno je pozirao u donjem rublju dok su mu tribine skandirale, a sudac ga je nagradio crvenim kartonom. S obzirom na to da je već bio u donjem rublju, presvlačenje ga nije koštalo puno vremena.

Image
Foto: Screenshot

Griezmann proslavio gol za volanom

Napadač Atletico Madrida, Antoine Griezmann, poznat je po zanimljivim i jedinstvenim proslavama golova. Njegova najzanimljivija proslava došla je dok je još igrao za dres Reala Sociedada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuz je zabio gol protiv Deportiva, a pogodak je proslavio tako da je skočio u auto parkiran pored terena. Na vožnju su uskočili i njegovi suigrači, a Griezmann je, kao da se vozi po gužvama zagrebačkog centra grada, udarao po trubi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo