PROSINEČKI OTKRIO TKO MU JE TRENERSKI UZOR I PORUČIO: / 'Nema ništa ljepše nego kad si igrač, puno je teže biti trener'

Image
Foto: AFP

"Igra je napredovala u svim pogledima. Ako nisi profesionalac i ne pridržavaš se tih principa, teško možeš uspjeti na ovom nivou.

8.2.2018.
17:22
AFP
VOYO logo

Robert Prosinečki prije nešto više od mjesec dana preuzeo je reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U tom je razdoblju već odigrao dvije prijateljske utakmice, a otkrio je i svoje stavove prema igračkom, odnosno trenerskom poslu:

"Imali smo turneju koja je bila naporna, ali igrali smo sa dvije velike reprezentacije, SAD-om i Meksikom. Igrači su bili disciplinirani i jako dobro su se borili. Možemo biti zadovoljni jer su pokazali da ima potencijala u Premijer ligi, kao i u mladoj reprezentaciji. U21 reprezentativci su i u dosadašnjim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo ostvarili dobar rezultat, igraju dobro i mislim da bh. nogomet ima lijepu budućnost. Zadovoljni smo turnejom jer smo vidjeli da tu ima igrača koji konkuriraju za prvu momčad u Ligi nacija", rekao je Žuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nogomet se mnogo promijenio'

Na pitanje je li se nogomet promijenio otkada se on profesionalno bavio njime, Prosinečki je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je nogomet otišao na veću razinu. Moglo bi se reći da se više i na neki način modernije trenira. Igra je napredovala u svim pogledima. Ako nisi profesionalac i ne pridržavaš se tih principa, teško možeš uspjeti na ovom nivou. Nogomet se mnogo promijenio od vremena kada sam ja igrao."

Otkrio je i tko mu je trenerski uzor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema ništa ljepše nego kad si igrač'

"Svi mi tražimo neke stvari i imamo trenere koji nam se sviđaju te čiji rad nam više odgovara. Svi imaju različite metode u poslu, ali za mene je u ovom trenutku Pep Guardiola, moj bivši suigrač, najbolji trener na svijetu. Njegove momčadi igraju na drugačiji način od ostalih i svi bismo voljeli imati momčad poput njegove. Imao je odlične rezultate u Barceloni i Bayernu. Sada je u Manchester Cityju gdje također ima rezultat, a momčad igra veoma lijep nogomet", izjavio je Prosinečki, a prenosi SC Sport.

Za kraj, osvrnuo se i objasnio neke razlike između igračkog i trenerskog posla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema ništa ljepše nego kad si igrač. Kasnije moraš drugačije razmišljati, a tijekom igračke karijere imaš samo teren i obaveza ti je da ne zaboraviš kopačke. Trenerski posao se mnogo razlikuje, moraš razmišljati o grupi, obaveza je puno više. Definitivno uživam u ovome, inače se ne bih prihvatio posla, ali kad bi se moglo igrati beskonačno, uvijek bih izabrao da budem igrač."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo