PROSINEČKI DŽEKU USPOREDIO S PACINOM, A ĆIRO TVRDI: / 'Svi znaju da sam ga ja lansirao. Predvidio sam da će biti bolji od Zlatana'

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Ćiro ga je prokomentirao u svom stilu, Prosinečki je zadovoljan

12.4.2018.
20:00
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Aktualni izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki impresioniran je onime što pokazuje Edin Džeko, bivši izbornik BiH Miroslav Blažević nije začuđen sposobnostima Rominog napadača, on ga dobro poznaje jer ga je, kaže, lansirao.

Upravo je Džeko potpisao senzacionalnu pobjedu Rome kojom je talijanska momčad nadoknadila 1-4 poraz od Barcelone u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Rimljani su slavili 3-0 i plasirali se u poluzavršnicu, a Prosinečki je mogao uživati u onome što je izvodio prvi napadač reprezentacije koju vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Briljantna karijera

"Evidentno je, ne samo na temelju ove utakmice, da je Edin Džeko fantastičan igrač. Kompletna njegova karijera je briljantna, a ova igra i pobjeda nad Barcelonom su samo šlag na tortu. Možda će ga sad neki još više cijeniti, ali on mora biti cijenjen i ako se ne računa ova utakmica s Barcelonom. Džeko je bio najvažniji igrač Rome u toj veličanstvenoj pobjedi! Tu nema nikakve dvojbe. Postoji statistika da je Barca prednost od tri pogotka razlike u uzvratnoj utakmici ispustila prije 75 godina. Tako da ova pobjeda Rome ima još veću vrijednost", kaže Prosinečki za Sportske novosti i podvlači:

"Roma je bila velika protiv Barcelone. Međutim, u svakom filmu imate glavne i sporedne glumce. U nogometnom filmu na Olimpicu koji ulazi u povijest, Edin Džeko je bio - Al Pacino! Glavni glumac. Svaka mu čast, a meni je veliko zadovoljstvo imati takvog igrača u reprezentaciji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolji od Ibre

Ćiro o Džeki, uz prigodnu anegdotu, kaže sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam lansirao Džeku! To svi znaju. Jako sam ponosan na njega. Divio sam mu se, kako je samo riješio Barcelonu. Bila je super Roma, ali Dijamant je odskakao. Uništio ih je, uništio...Kada je Džeko kretao u sjajnu karijeru, pred jednim novinarskim auditorijem sam ga pozvao i rekao mu “znaš Edine, ti ćeš biti bolji od Zlatana Ibrahimovića!” Još sam mu kazao da će biti bolji od Zlatana nakon što odradi pet dana priprema. Edin se tada samo zacrvenio, nije znao kuda da pogleda. Jeste li vidjeli kakav je igrač postao, velemajstor. Da nije bilo njega, Roma nikad ne bi izbacila Barcelonu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo